Bouw de tuin van jouw dromen

6 april 2022 Bron: Bouw & Wonen
Bouw de tuin van jouw dromen
Wanneer het warm is, wil je optimaal kunnen genieten van je droomtuin. Maar hoe zorg je ervoor dat je tuin ook echt je droomtuin wordt? Werk je met verschillende soorten houten, zoals Douglas hout? Of met verschillende soorten planten? In dit artikel helpen we je graag verder, zodat jij in de zomer kunt genieten in de tuin van je dromen.

Maak een moodboard

Voordat je gaat beginnen, is het aan te raden om een moodboard te maken. Kijk naar welke kleuren je wilt gebruiken, want kleur heeft veel invloed op del look die je wilt bereiken. Kleur heeft veel invloed op hoe mensen een ruimte ervaren. Denk hierbij niet alleen aan verf, maar ook planten, kussentjes en accessoires. Bij het maken van je moodboard kun je ook kijken naar meubels en zoals genoemd, verschillende accessoires. Wanneer je het moodboard af hebt, krijg je gelijk een beeld van de stijl die je aanspreekt en kan je bij het zoeken al veel dingen wegstrepen.

Zorg dat je een beplantingsplan hebt

Wanneer je de tuin gaat aanleggen, is het verstandig om van tevoren onderzoek te doen naar de planten die je in je tuin wilt hebben. Ook is het goed om te kijken waar je deze planten wilt plaatsen en hoeveel je ervan nodig hebt. Wanneer je hiervan een lijst heb gemaakt, hoef je niet tijdens het shoppen te zoeken naar wat leuk zou kunnen zijn in jouw tuin. Ook kan je een schets maken van hoe je wilt dat de tuin eruit komt te zien. Zo is het makkelijker om te kijken naar welke plant je waar wilt hebben. Kijk ook naar het evenwicht in kleur en grootte van de planten.

Hoeveel onderhoud?

Wanneer je klaar bent met de tuin van je dromen, wil je graag dat het ook mooi blijft. Ben je een persoon die graag buiten is en ook graag aan de slag gaat in de tuin? Dan hoef je niet veel na te denken over het onderhoud. Ben je iemand die niet zoveel houdt van werken in de tuin? Dan kan je het beste kiezen voor een onderhoudsarme tuin. Denk hierbij aan tegels in de tuin, het soort schutting dat je kiest en zorg voor bestrating tussen de kieren van de tegels. Zo hoef je op een hete dag het onkruid niet te verwijderen.

Nu ben jij klaar om de tuin van je dromen te creëren, zodat je in de zomer kan genieten van de zon. Heb je een loungeset en ben je wel van de privacy? Dan is het een aanrader om heidematten te plaatsen. Dit geeft een stoere look en geeft een extra stukje privacy.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo