Nieuwbouw

Bouw app Aproplan is een van de beste Belgische startup van 2016

Bouw app Aproplan is een van de beste Belgische startup van 2016
Aproplan , de digitale oplossing voor het beheer en onderhoud van het hele bouwproces, is genoemd als een van de tien 'Rising Stars' in de Technology Fast 50 van Deloitte. De Brusselse start-up vervangt pen en papier door een productiviteitsverhogende digitale app die het gehele bouwproces gebruiksvriendelijk in kaart brengt. De Techonoly Fast 50 brengt hulde aan veelbelovende technologiebedrijven die minder dan vier jaar actief zijn. Op 16 november wordt een pitch georganiseerd waarna uit de tien finalisten één Belgisch technologiebedrijf verkozen zal worden tot Rising Star van 2016.

De technologie van APROPLAN brengt een revolutie teweeg in bouwprojecten. Zowel in het bouwproces, op de werf en in het onderhoud en beheer van werven maakt de oplossing pen en papier overbodig. APROPLAN voorziet een gezamenlijk digitaal hulpmiddel waarmee alle betrokken partijen de voortgang van het project op de voet kunnen volgen.

Vertragingen en onenigheid tussen stakeholders zijn de bouwsector niet vreemd. APROPLAN zorgt ervoor dat de partijen doeltreffend kunnen communiceren om zo samen te bouwen aan projecten van de toekomst. Elke stakeholder brengt zijn gegevens in en APROPLAN brengt alles samen tot de enige waarheid. Door alle kennis over het project te centraliseren, ontstaat er tussen alle partijen een vertrouwensband en zal de productiviteit verbeteren.

Thomas Goubau, CEO van APROPLAN: "Gemiddeld duurt een bouwproject 20% langer dan oorspronkelijk gepland. Dat is te wijten aan uiteenlopende factoren, maar één heel belangrijke reden is de moeite die het kost om alle betrokken partijen vlot te laten samenwerken. APROPLAN helpt bedrijven om dit soort vertragingen aanzienlijk terug te dringen. In sommige gevallen bedragen de vertragingen nog nauwelijks 2%, wat de efficiëntie ten goede komt."

Een Rising Star in de Belgische technologiesector

Als een van de tien Rising Stars in België kan APROPLAN een leiderspositie verwerven onder de talrijke opkomende technologiebedrijven in het land. Het snel groeiende bedrijf telt momenteel toonaangevende klanten zoals Matexi, Willemen, BAM Groep, Jaspers-Eyers, Colruyt Group en Ghelamco. APROPLAN heeft als visie 'bouwen aan projecten van de toekomst' en biedt een handige communicatietool voor een sector die gekenmerkt wordt door een lage productiviteit en lage winstmarges.

Op 16 november presenteert APROPLAN een pitch over de app, en wordt het bedrijf misschien wel bekroond tot Rising Star van de Belgische technologiesector.

Ook interessant