Verbouwen

Bouw- of verbouwplannen voor je huis? Ga goed voorbereid aan de slag

Bouw- of verbouwplannen voor je huis? Ga goed voorbereid aan de slag
Heb je een ‘klushuis’ gekocht of wil je het huis waar je al langer woont een grondige opknapbeurt geven? Dan is het zaak om deze plannen goed voor te bereiden. Dat maakt de kans een stuk kleiner dat je tegen onverwachte tegenslagen aanloopt waardoor de klus grote vertraging oploopt. Wil je externe bedrijven inschakelen voor de klus of voor onderdelen daarvan, overleg dan tijdig of de door jou gewenste datum of periode in hun planning past en leg de afspraken als het even kan schriftelijk vast. Zorg er bij het maken van de planning voor dat werklui elkaar niet in de weg lopen of op elkaar moeten wachten.

Wat moet er precies gebeuren?

Stel dat je een aanbouw aan je woning wilt realiseren. Daar moet het nodige voor gebeuren. Niet alleen moet er gebouwd worden, er moet ook onder de grond het nodige worden gerealiseerd. Leidingen en kabels moeten worden getrokken om ervoor te zorgen dat je in de aanbouw stroom hebt en eventueel stromend water als het om een keuken of badkamer gaat. Verlichting is natuurlijk ook wel handig, dus moet er ook een stroomvoorziening worden gerealiseerd. Bepaalde werkzaamheden mag je niet zelf doen, zoals aansluitingen in de meterkast. Dat moet door een erkende elektricien worden gedaan.

Materialen inkopen

Als je bepaalde werkzaamheden zelf doet is het zaak om tijdig het benodigde materiaal daarvoor in te kopen. Bij Kabelbinders vind je alles om kabels op een veilige manier te leggen, zowel boven de grond als daaronder. Kies voor het ondergronds leggen van kabels altijd materiaal dat weerbestendig is. Wil je bijvoorbeeld een vaste internetaansluiting of een digitale tv aansluiting in de aanbouw dan moeten daarvoor kabels worden gelegd. Als de aanbouw eenmaal is opgeleverd is het vaak een hele klus om eventuele problemen met de kabels op te lossen. Daarvoor moet dan wellicht de vloer open en moet er gegraven worden. Het is dus heel belangrijk om dit gelijk goed te regelen. Zorg er ook voor dat leidingen van water of riolering niet kunnen verzakken.

Het beste moment voor een verbouwing

Als je een grote verbouwing van plan bent dan is het zaak om hier het juiste moment voor uit te kiezen. Midden in de winter verbouwen is vaak niet handig. Maar het kan wel een goede optie zijn als je het huis dat onderhanden wordt genomen tijdelijk kunt verruilen voor een tijdelijke woning. Zeker als je wilt uitbesteden hebben bedrijven in de winter soms net wat meer tijd omdat veel klanten hun klus liever uitstellen tot het niet meer zo koud is. Als je zorgt dat je bestelling bij Kabelbinders.nl binnen is en alle materialen dus voorhanden zijn kun je direct aan de slag met de gewenste aanpassingen. Als de verbouwing achter de rug is volgt het leukste deel: het inrichten van de nieuwe extra ruimte, bijvoorbeeld met een mooie keuken of misschien wordt het wel een knusse serre.

Ook interessant