Algemeen

Bouw- en Interieurbeurs Wonen 2011 start komende zaterdag

Wonen 2011 is de 28ste editie van de Mechelse Bouw- en Interieurbeurs. 247 exposanten zijn ingeschreven en de Nekkerhal is volledig bezet. 33% van deze standen zijn typische “bouw”standen, de andere behoren tot de interieursfeer. De Mechelse bouw- en interieurbeurs is van bij de aanvang gekend als een “bezoekersvriendelijk” evenement, en de organisatoren stellen alles in het werk om uw bezoek zo aangenaam mogelijk en praktisch te laten verlopen. Zo wordt de inkomprijs bewust zeer laag gehouden en zijn er gratis catalogi en gratis kinderopvang.
Nieuw is een gratis pendelbus die op zaterdag- en zondagnamiddag en op dinsdag (damesdag) rond de hal rijdt en de bezoekers die hun wagen achteraan de hal parkeren of met de Lijn-bus komen, snel en comfortabel naar de inkom brengt.

Het hoofdthema van de beurs wordt dit jaar: “Maak van je woning je eigen vijfsterrenhotel”.
Je kan immers van wat je aan comfort investeert het hele jaar door genieten , zonder verre verplaatsingen of nare verrassingen. Opstanden, vulkaanuitbarstingen of vliegtuigstakingen gaan aan jou voorbij als je aan je eigen zwembad thuis geniet deze zomer. Een nieuw salon, homecinema of een gerenoveerde keuken zijn allemaal investeringen waar je dagdagelijks plezier aan hebt.

De bezoeker zal reeds aan de ingang van de beurs met het hotelthema geconfronteerd worden door een handgeschilderd panorama van meer dan 17 meter lang op 2,5 meter hoog dat kamers en lobby van een groot hotel uitbeeldt.
Dit kunstwerk is het werk van Wim en Mia Soons, twee jonge Mechelse kunstenaars die trouwens op de beurs met een stand zullen aanwezig zijn.



Duurzaam en energievriendelijk bouwen en wonen

Zoals elke beurs tegenwoordig focussen de standhouders van Wonen op duurzame en energievriendelijke systemen en toepassingen. Gezien de verminderde toelagen voor zonnepanelen wordt het hoog tijd deze te laten plaatsen.

Praktisch

van 29 januari tot en met 6 februari 2011
Nekkerhal - Mechelen

Openingsuren:
werkdagen: van 13 tot 18 uur
weekend: van 11 tot 18 uur
nocturne: vrijdag : tot 22 uur

Inkom: 5,00 Euro
Op zondag 6,00 Euro

Officiële opening : zaterdag 29 januari om 11 uur.
Opening met Kurt Van Eeghem en zijn visie over “Hoffelijk communiceren”.

Dag van de Dames: dinsdag 1 februari
Op deze dag mogen alle dames gratis de beurs bezoeken en zijn er tal van attenties.

Parkings: In de onmiddellijke nabijheid van de hal is er een betalende parking voor ongeveer 5.000 voertuigen.

Kinderopvang: een kinderopvang wordt uitgebouwd tot een werkelijke happening voor kinderen, met speeltuigen en animatie. Deze opvang is gratis.
Build for Life