Algemeen

Bosuilstadion Antwerpen gesloten

Het Bosuilstadion is door de stad antwerpen tijdelijk gesloten. Dat is de eerste keer sinds de opening 90 jaar geleden. Tribune 1 is verzakt en het ontbreekt ook aan elektriciteitsplannen. Tijdens de vorige thuiswedstrijd van Antwerp zakte een deel van een vloerplaat van tribune 1 in, waarna burgemeester Bart De Wever een studiebureau aanstelde om de veiligheid van het stadion te keuren. In tussentijd besliste de stad om de Bosuil tijdelijk te sluiten.

"Tribune 1 werd gesloten omwille van de verzakte vloerplaat", zegt waarnemend burgemeester Rob Van de Velde in Gazet van Antwerpen. "Omdat na een vorige controle bleek dat er nog plannen van het elektriciteitsnet van het stadion ontbreken, is er besloten het volledige stadion te sluiten."

"We werken aan een oplossing", zegt Frank Verhulst, de veiligheidsverantwoordelijke van Antwerp. "De plannen zouden begin volgende week al beschikbaar zijn", vult Van de Velde aan. "Dan is dat al van de baan."

Of ook tribune 1 tegen dan al opnieuw open zal zijn, is nog maar de vraag. Nadat de vloerplaat hersteld is, moet de tribune opnieuw gekeurd worden. Als dat niet gebeurd is tegen zaterdag 9 november, zal de tribune voor het duel met WS Brussel gesloten blijven.

Ook interessant


Build for Life