Bedrijfsnieuws

Boskalis behaalt recordwinst van 249,1 miljoen euro

De baggeraar Boskalis heeft in 2008 een nettowinst gerealiseerd van 249,1 miljoen euro. In 2007 kwam de winst uit op 204,4 miljoen euro. De brutowinst steeg van 250,4 naar 311 miljard euro. De omzet steeg met 12%, van 1,9 naar 2,1 miljard euro. In de afgelopen vijf jaar is de omzet verdubbeld, het orderboek verdrievoudigd en de nettowinst verachtvoudigd.

De vloot van Boskalis is voor 2009 en een deel van 2010 helemaal bezet. Het orderboek bevat voor 3,4 miljard euro aan opdrachten. Eind 2007 was de orderportefeuille gevuld met 3,6 miljard euro aan opdrachten. Peter Berdowski, topman van Boskalis, stipt aan dat het orderboek zelfs 450 miljoen euro hoger had kunnen zijn. Boskalis heeft het orderboek echter geschoond en de onzekere projecten geschrapt.

In de nabije toekomst wil de baggeraar uitbreiden in de top van de markt. Berdowski verklaart dat klanten eerdere betrokkenheid van Boskalis verwachten alsook een breder dienstenpakket. Berdowski wil meer activiteiten ontwikkelen in de offshore en civiele waterbouw. Momenteel heeft Boskalis in deze sectoren een vrij zwakke positie. Berdowski erkent dat Boskalis delen van Smit Internationale wil verwerven. De topman heeft daar echter geen haast mee en wil stap voor stap op vriendschappelijke wijze de overnamedoelen bereiken.

Gebaseerd op: Cobouw


Build for Life