Bedrijfsnieuws

Bopro NV kondigt management buy-out aan

BOPRO NV kondigt Management Buy-Out aan Op 14 januari zijn Stefaan Martel, Philip Borremans en Peter De Durpel, die deel uitmaken van het management van BOPRO, toegetreden tot het aandeelhouderschap van het bedrijf. Zij hebben elk een participatie van 14,8 percent van de aandelen verworven. De overige 55,6 percent blijven in handen van Vastgoedadvies, de managementvennootschap van Peter Garré, die de functie van managing director blijft waarnemen. De Management Buy-Out volgt anderhalve maand nadat Leasinvest NV haar participatie van 50 percent in BOPRO verkocht aan Vastgoedadvies.

BOPRO NV is reeds twintig jaar actief als projectmanager. In 1999 koos Bopro ervoor haar dienstverlening verder uit te breiden met veiligheidscoördinatie en vastgoedbeheer (Real Estate Services). Het bedrijf, dat ondertussen dertig werknemers telt, groeide onder leiding van Peter Garré uit tot een geïntegreerde vastgoeddienstverlener. Als projectmatige kennisorganisatie en referentie in de markt van projectmanagement en veiligheidscoördinatie wenst BOPRO nog verder door te groeien in het beheer van gebouwen en zich verder toe te spitsen op het gebied van publiek-private samenwerkingsprojecten, brownfieldontwikkelingen, gebouwenaudits en andere geïntegreerde vastgoeddiensten. Zodoende kan BOPRO, als onafhankelijke partner-consultant in het vastgoedproces, integrale oplossingen aanbieden aan zijn klanten. Onder haar opdrachtgevers telt BOPRO zowel ontwikkelaars en professionele gebruikers als overheden en non-profit-organisaties; onder haar projecten zowel kantoren, industrieel vastgoed en winkelcomplexen als hotels, ziekenhuizen en residentiële projecten.

BOPRO benadert vastgoed als een procesbeheerder
Een dergelijke geïntegreerde aanpak bespaart niet alleen tijd en kosten maar resulteert bovenal in vastgoed dat volledig is afgestemd op de wensen van de klant. Door toepassing van deze methodologie en mede door een professionele aanpak beoogt BOPRO een geïntegreerd zorgsysteem voor kwaliteit, milieu en veiligheid. Door de huidige consolidatie kunnen de aandeelhouders, die vanuit het management de verschillende projectteams begeleiden, als accounts optreden voor de klanten van BOPRO en met hen een op wederzijds vertrouwen gebaseerde langetermijnrelatie opbouwen.

REFERENTIES
Bopro neemt het projectmanagement en/of de veiligheidscoördinatie waar voor onder andere de KU Leuven (ontwikkeling op campus Gasthuisberg), Intercontinental Hotels Group (Crowne Plaza Airport aan de nationale luchthaven), de hoofdzetel van vervoersmaatschappij De Lijn op Park Ragheno in Mechelen, de verdere ontwikkeling van het Clusterpark te Zaventem, de restauratie en integratie van de Antwerpse Stadsfeestzaal in het winkelcentrum Meir-Hopland en het project Tour & Taxis te Brussel (in opdracht van Leasinvest & Robelco). Bopro treedt op als beheerder van ondermeer het MP Center te Drongen (Groep Diepensteyn), de kantoren en magazijnen van Wolters Kluwer in Mechelen, en de bedrijfsgebouwen en -parken opgenomen in de vastgoedportefeuille van Leasinvest Real Estate.
Build for Life