Vastgoed

Boek Trots op mijn roots in tweede druk

Boek Trots op mijn roots in tweede druk
Sinds 2013 brengt VVH in de rubriek 'ROOTS' Fundamenten verhalen van inspirerende mensen die zijn opgegroeid in een sociale woonwijk. Deze getuigenissen zijn in 2018 uitgekomen in boekvorm en is zojuist in tweede druk verschenen. Trots op mijn roots toont aan een ruim publiek de positieve aspecten van de sociale huisvestingssector in Vlaanderen.

De verhalen van 24 bekende Vlamingen, waaronder Lynn Wesenbeek, Khalid Benhaddou, Gène Bervoets, Koen Crucke, Axl Peleman, Fred Deburghgraeve, tonen dat sociale huurders hun dromen kunnen verwezenlijken en zijn een bron van inspiratie voor de sociale huisvestingsmaatschappijen om elke dag opnieuw sociaal wonen in Vlaanderen waar te maken.

Els Matthysen over het boek Trots om mijn roots: “Ongezouten, soms met een kwinkslag, maar altijd recht vanuit het hart openen de getuigenissen ook de ogen van wie niet in een sociale woonwijk opgroeide of opgroeit”
stafmedewerker communicatie van VVH


Na vijf jaar, alle inspirerende verhalen gebundeld

Vijf jaar lang verzamelde VVH, de Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen verhalen van bekende personen die opgroeiende in een sociale woonwijk: de Antwerpse Luchtbal, de Brugse Poort in Gent, de viswijk in Blankenberge,… Niet zonder reden kreeg het boek de titel Trots op mijn roots. De interviews en de persoonlijke visies van experts op sociale wonen zijn ondergebracht in drie thema’s: sociaal wonen als bron van solidariteit, als bron van inspiratie én als bron van wilskracht.

Schrijf mee geschiedenis

Sociale huurders, maar ook de brede publieke opinie heeft zeker in deze donkere tijden, nood aan positieve, maar zeer reële en inspirerende verhalen. Iedereen, en zeker sociale huurders, hebben nood aan rolmodellen, want het is niet omdat je bent opgegroeid in een sociale woonwijk, dat je het niet zou kunnen maken. Laat dit boek een stukje geschiedenis worden, dat mee het onbetwistbare belang van sociaal wonen aantoont. Laat dit ook toekomstige generaties inspireren.

Bestellen kan ook via Uitgeverij Politeia

Ook interessant