Algemeen

Bill Gates blijft rijkste man ter wereld

Bill Gates, de topman van het softwareconcern Microsoft, is met een vermogen van 56 miljard dollar (42,6 miljard euro) nog steeds de rijkste man van de wereld. Zijn goede vriend en investeerder Warren Buffett (Berkshire Hathaway) komt met 52 miljard dollar net als in 2006 op de tweede plaats. Het Amerikaanse tijdschrift Forbes maakte donderdag (plaatselijke tijd) in New York zijn jaarlijkse lijst van de superrijken bekend.

Buffett wordt op de voet gevolgd door de rijkste man van Latijns-Amerika, de Mexicaan Carlos Slim Helu (49 miljard dollar). Deze zoon van een Libanese migrant is hoofdaandeelhouder van de Mexicaanse telefoonmaatschappij Telmex en baas van een bedrijvenimperium.

De 23-jarige Duitser Albert von Thurn und Taxis is opnieuw de jongste miljardair op lijst van Forbes. Zijn landgenoot Karl Albrecht (Aldi) zakte met 20 miljard dollar naar de 15de plaats.

Volgens onderzoek van het tijdschrift nam het aantal miljardairs wereldwijd toe: 946 rijken bezitten samen het onvoorstelbare bedrag van 3,5 biljoen dollar, 35 procent meer dan vorig jaar. Vierhondervijftien van de rijkste mensen van de wereld wonen in de Verenigde Staten. Zestig procent van de miljardairs hebben hun privévermogen zelf verworven en niet geërfd.

De lijst van Forbes ziet er als volgt uit.
1. Bill Gates (Microsoft, VS) 56 miljard dollar
2. Warren Buffett (Berkshire Hathaway, VS) 52 miljard dollar
3. Carlos Slim Helu (Mexico) 49 miljard dollar
4. Ingvar Kamprad und Familie (Ikea, Zweden) 33 miljard dollar
5. Lakshmi Mittal (India) 32 miljard dollar
6. Sheldon Adelson (VS) 26,5 miljard dollar
7. Bernard Arnault (Louis Vuitton Moët Hennessy, Frankrijk) 26 miljard dollar
8. Amancio Ortega (Zara, Spanje) 24 miljard dollar
9. Li Ka-shing (Hongkong) 23 miljard dollar
10.David Thomson (Canada) 22 miljard dollar

De lijst die Forbes jaarlijks publiceert, geldt als uiterst betrouwbaar. De cijfers steunen op onderzoek dat door de redacteurs wordt gedaan en op schattingen.
Build for Life