Architectuur

Bijzonder bouwproject Haags Transvaal goedgekeurd

In 2009 zal in Den Haag gestart worden met de bouw van 90 nieuwe woningen en een tiental bedrijfsruimten. Daarvoor heeft projectontwikkelaar ERA Bouw haar toestemming verleend. Eind 2010 zal het project, onder de naam ‘De Oriënt’ opgeleverd worden.

De wensen en ideeën van de huidige bewoners zijn als uitgangspunt genomen voor het nieuwe project. 65 % van de betrokkenen hebben een grote binding Transvaal. Vooral Hindoestaanse Surinamers zijn erg aan de wijk gehecht. Uit interviews is gebleken dat de meeste bewoners meer veiligheid willen, ruime eengezinswoningen en een frisse, vrolijke architectuur. Dit meldt het Vastgoed Journaal.

Ervaren
Het ontwerp van ERA Bouw kwam als het best uit de bus. De jury vond het ontwerp op een gewaagde manier op een heel specifieke doelgroep gericht. Het is niet de eerste keer dat ERA-Bouw samen met bewoners een wijk ontwikkeld. Deze combinatie-aanpak heeft ze namelijk in Rotterdam ook toegepast bij de Mediterrane wijk Le Medi. De verkoop van de huizen in deze wijk is in april 2006 van start gegaan.