Bedrijfsnieuws

Bijna helft van BV's TCN al failliet verklaard

De afgelopen maand zijn opnieuw enkele bv's van TCN door de Rechtbank Utrecht failliet verklaard. Deze rechtbank handelt alle faillissementsaavragen af. Het gaat zowel om beheer- als projectvennootschappen die onder de failliete moeder hangen. Van de circa 70 BV's die TCN telt, is nu bijna de helft ter ziele. De curatoren onderzoeken welke projecten verkocht moeten worden en welke onderdelen een doorstart kunnen maken. Een groot deel van de 120 werknemers verlies zijn baan.

In een interview in de Volkskrant van woensdag zegt Rudy Stroink (57), die in 1994 TCN oprichtte, dat hij 'terug bij af' is en zijn huis moet verkopen. Volgens Stroink was het faillissement van Eurocommerce de doodsteek voor TCN. 'Op dat moment besloten de banken dat ze hun geld terug wilden. Ze geloofden niet in een plan van pappen en nathouden.' De banken hielden het in financiële problemen verkerende vastgoedbedrijf twee jaar boven water.
TCN bestaat uit drie hoofdmaatschappijen: TCN Urop is de moedermaatschappij van de TCN groep. In dochtervennootschap TCN Assets zijn nagenoeg alle vastgoedposities en vastgoedprojecten ondergebracht, meestal in afzonderlijke vennootschappen. TCN Property Projects fungeert als personeelsentiteit waarin het grootste deel van het personeel is ondergebracht.

Moedermaatschappij TCN Urop en de vennootschappen TCN Assets, TCN Propety Projects, TCN Property Services en TCN SIG Assets (Groningen) gingen in november failliet, evenals enkele beheer- of projectbv's, zoals Media Park, Arnhems Buiten en Brandboxx Almere en Hannover. Deze maand viel het doek voor de ondermeer de volgende onderdelen:
TCN Sports Business Center Holding
TCN Management Site Services
TCN Retail
TCN MCE
TCN nv
TCN Trends & Trade Bleiswijk
TCN Reitdiep Haven
TCN Just Called
TCN Truckcity Holding
TCN Squares
TCN Retail Park Eindhoven
Brandboxx Management

Ook interessant


Build for Life