Algemeen

Bibliotheek van esthetische bouwmaterialen

Raab Karcher Bouwstoffen uit Vught heeft op het industrieterrein de Hurk in Eindhoven een Archidome-vestiging geopend. Het is een showroom annex kenniscentrum voor architecten, projectontwikkelaars en opdrachtgevers in de bouw.

Raab Karcher ziet het Archidome in Eindhoven als ‘een bibliotheek van esthetische bouwmaterialen die de uitstraling van een gebouw bepalen, zoals gevelstenen, gevelbekleding, wand- en vloertegels en dakpannen’.

Archidome Eindhoven is de eerste in Nederland. Tussen nu en 2005 moeten er verspreid over de regio’s nog vijf bij komen. Het totale aantal vestigingen komt dan op 65. Momenteel zijn er 51 filialen.
In het Archidome is de volledige collectie met bijbehorende documentatie beschikbaar van de leveranciers met wie het bedrijf samenwerkt. Steeds worden de noviteiten en actuele ontwikkelingen gepresenteerd. De uitgebreide showroom moet gaan fungeren als creatief kenniscentrum en inspirerende ontmoetingsplaats. Bouwteams en voorschrijvers kunnen er werkbesprekingen en vergaderingen houden, zodat materiaalkeuzes ter plekke kunnen worden ingevuld. Ook kunnen er bijeenkomsten van bijvoorbeeld branche-organisaties plaatsvinden. Op 19 juni is er een dag van de Nederlandse Bouw Documentatie.
Verder vinden er exposities plaats van werk van architecten en zijn er themamaanden, bijvoorbeeld over zonne-energie of akoestiek. Sinds de opening op 15 mei is er een expositie van architect ir. Frank van Waes.
In de nieuwe vestiging is tevens een Inspiration gevestigd. Dit is een showroom voor de interieurafbouw voor klanten van aannemers. Het is de derde in Nederland. Het moederbedrijf van Raab Karcher, de Franse multinational Saint-Gobain, gebruikt Nederland als een proeftuin voor nieuwe marktconcepten Archidome en Inspiration. Op termijn worden dergelijke vestigingen ook in andere landen geopend.
Build for Life