Algemeen

Beurs Sfeer 2004 in Flanders Expo Gent

Op zoek naar tips voor binnen en buiten of tuk op de ontdekking van actuele woontrends? Van 20 tot 22 en 26 tot 28 maart kan je hiervoor terecht in Gent. Het lifestyle-evenement combineert als geen ander interieur, tuin en zwembad en geeft je creatieve ideeën om levensruimtes aantrekkelijk in te richten.

In de vijf hallen ontdek je de nieuwste trends in een mix van elegant klassieke, landelijke en uitdagend hedendaagse woonideeën voor het interieur en de tuin. Je kan je laten verleiden door stijlvolle interieurs, een gloednieuwe tuinhal vol inspirerende groenideeën, paradijselijke zwembaden en tot de verbeelding sprekende projecten. Je kan kuieren langs de sfeervolle stands en kennismaken met het mooiste voor binnen en buiten. Laat je ook verleiden door de culinaire verrassingen in de vele stijlvolle cateringpunten.

Vier projecten

Buiten Verbeelding
Met 'Buiten Verbeelding' introduceert Sfeer 2004 startende tuinontwerpers bij het grote publiek. Een toonaangevende vakjury beoordeelde afgelopen maanden tal van ingezonden tuinontwerpen en weerhield één winnaar per tuincategorie. Tijdens Sfeer 2004 worden de vier winnende ontwerpen aangelegd in een inspirerende, nieuwe groenhal.

Sfeer in de Stad
Sfeer houdt in 2004 niet op aan de deuren van Flanders Expo. Met het project 'Sfeer in de Stad' wordt ook het centrum van Gent een echte sfeermaker met een wandelparcours langs hippe interieurwinkels en andere aantrekkelijke adresjes. Shuttles vanuit Flanders Expo brengen de bezoekers naar de stad voor een avondlijke wandeling langs de interieurwinkels die voor ieder een verrassing in petto hebben. 'Sfeer in de Stad' loopt op maandag 22, vrijdag 26 en zaterdag 27 maart, steeds van 16 tot 22 uur. De shuttledienst start vanaf 15.30 uur aan Flanders Expo en brengt de bezoeker langs een volledig parcours van hippe adresjes.

Design@sfeer
In samenwerking met het VIZO wordt voor de tweede maal een speciale ontmoetingsplaats voor ontwerpers en publiek gecreëerd: design@sfeer. Zelfstandige ontwerpers van woonaccessoires, meubelen voor binnen en buiten, juwelen en textiel tonen hun persoonlijke visie op 'in' en 'out'. Belgisch en dit jaar ook Duits ontwerptalent wordt dichter bij het publiek gebracht. In de hal van Design@sfeer heeft tegelijkertijd de tentoonstelling met de laureaten van de Henry Van de Velde prijs plaats.

HELP!
Op zoek naar creatief en persoonlijk advies? Help! is een origineel project waar geen enkele woonfanaat op Sfeer 2004 aan voorbij kan. Binnenhuisontwerpers en tuinarchitecten geven advies en wijzen je de weg naar het interieur (of exterieur) van je dromen. De drempel om met een professional te werken voor interieur en exterieur wordt hierdoor verlaagd.

Active Wall: magnetische verf
Buiten deze vier specials zijn er nog vier Sfeerspecials, met onder andere 'Flowers on the wall'. Deze special draait rond een behangpapier op maat van de consument. Ieder kan zijn eigen bloemmotief aanbrengen.
Daarnaast wordt in primeur magnetische verf voorgesteld: Active Wall van The Magnetic Company. Als de magneetverf op de muur is aangebracht, kan deze worden afgewerkt met schoolbordenverf, latex of behang. Hierna kunnen posters, fotolijsten en zelfs schilderijen eenvoudig worden opgehangen met behulp van magneten. Plakband, punaises en spijkers zijn dankzij de magnetische eigenschappen van de verf overbodig.
Build for Life