Betrouwbare draadloze beveiliging

8 februari 2008 Bron: Bosch Security Systems nv
De komst van draadloze sensornetwerken heeft veel kabelloze en gemakkelijk uit te bouwen residentiële toepassingen mogelijk gemaakt. Denk maar aan het draadloos openen en sluiten van de rolluiken, de garagepoort, screens of draadloze computernetwerken.

Uitdagingen zoals betrouwbaarheid, bereik, gebruiksgemak en de beperkte beschikbare bandbreedte in 868 MHz – gereserveerd voor alarmsystemen – zijn gebleven.

Bosch Security Systems heeft de afgelopen jaren doorgedreven onderzoek verricht naar dit probleem. Het resultaat is een nieuw, uiterst betrouwbaar en robuust tweewegs draadloos systeem: Wireless Local SecurityNetwork of wLSN, is te ontdekken op BATIBOUW. Gedaan dus met de zorgen. Het systeem levert een unieke combinatie van prestaties, betrouwbaarheid en gebruiksgemak.

Het systeem bestaat uit draadloze detectoren op batterijen, een inbraakcentrale, een RF Hub, sirenes en uitgangsmodules. Naast de communicatie met vaste apparaten, ondersteunt het wLSN netwerk ook mobiele apparatuur zoals handzenders. Deze laatste kunnen het systeem van op afstand aan en uit zetten en de gebruiker informeren over de status van het systeem.

De zender heeft twee bijkomende knoppen die geprogrammeerd kunnen worden om comforttoepassingen te gebruiken zoals het openen en sluiten van een garagepoort, het aansturen van rolluiken of het aan en uit schakelen van verlichting.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo