Algemeen

Beter bouwrijp bespaart bakken met geld

Het beter bouwrijp maken van terreinen kan de maatschappij vele miljoenen euro’s besparen. TU Delft, SBR, Sterk Consulting, Witteveen+Bos, Grontmij en GeoDelft gaan samen met de sector proberen te komen tot een nieuwe impuls in het bouwrijp maken.

De partijen tekenden woensdag een overeenkomst waarin hun voornemen is vastgelegd. Het team denkt dat problemen met wateroverlast, grondwateroverlast , zettingen, beheer en onderhoud in de later woon- of gebruiksfase voorkomen kunnen worden door beter bouw- en woonrijp maken van terreinen.

Toegankelijk
Beter Bouw- en Woonrijp Maken wil nieuw te ontwikkelen en theoretische en praktische kennis bijeenbrengen en toegankelijk maken voor alle doelgroepen. Ze willen innovatieve technieken ontwikkelen voor het bouwen op een moeilijke grondslag. Hierbij hoort ook een nieuwe aanpak van het bouwproces met andere technische, financiële, organisatorische en bestuurlijke arrangementen.

Proef
Om hun plan te verwezenlijken wordt onderzoek uitgevoerd in binnen- en buitenland. Verder moeten proefprojecten en het aanbieden van studiemateriaal aan studenten en de sector leiden tot een vernieuwing.
Build for Life