Bedrijfsnieuws

Betafence wil haar West-Europese productie herschikken

Betafence heeft onlangs haar Europese ondernemingsraad en de betrokken lokale ondernemingsraden geïnformeerd over haar intentie om de West-Europese productie-activiteiten te herschikken.

De voorgestelde maatregelen hebben als doel de concurrentiepositie van de Betafence groep op lange termijn te verzekeren en de globale marktpositie van Betafence te versterken voor de toekomst.

Globaal genomen houdt het voorstel een vermindering van het personeelsbestand in met ongeveer 200 medewerkers, verspreid over de productievestigingen te Bourbourg (Frankrijk), Schwalmtal (Duitsland) en Wigan (Verenigd Koninkrijk). Deze laatste fabriek zou gesloten worden. De voornaamste productielijnen zouden grotendeels worden verhuisd naar de productievestigingen in Sheffield (Verenigd Koninkrijk), Zwevegem (België), Kotlarnia (Polen) en Tianjin (China). Voor deze fabrieken zou dit niet enkel het behoud betekenen van hun huidige tewerkstelling, doch ook de creatie van een aantal extra jobs.

Tijdens de komende weken zal Betafence overleg plegen over dit voorstel met de sociale partners in de verschillende landen.

Het voorstel is ingegeven door de wil van Betafence om haar West-Europese productievestigingen in staat te stellen de algemene economische crisis het hoofd te bieden. De verkoopsvolumes van Betafence zijn gedaald door minder investeringen in de industriële sector en een terugvallende activiteit in de bouwsector. Deze externe factoren maken de voorgestelde herschikkingen noodzakelijk opdat Betafence zijn leiderschap zou kunnen behouden.

Betafence is vastberaden om haar langetermijnstrategie verder te zetten. Deze strategie is gebaseerd op het aanbieden van totaaloplossingen, voornamelijk in nieuwe groeisegmenten zoals buitenbeveiligingen, en een expansie in de groeimarkten.
Betafence heeft de laatste 3 jaar voor meer dan 50 mio € geïnvesteerd in innovatie, geografische expansie en een verregaande modernisering van haar productieapparaat.

Het voorstel garandeert de rendabiliteit van Betafence ook bij lagere volumes. Het verhoogt tevens de competitiviteit van het bedrijf voor de lange termijn en garandeert een verdere efficiënte implementatie van de strategie, alsook een verbeterde klantenservice.
Build for Life