Bedrijfsnieuws

BetaGuard als 1e klaar voor het VvBO bouwbeveiliging

Speciaal voor Bouwlocaties ontwikkelde BetaGuard in eigen beheer een elektronisch beveiligingssysteem met de aanvullende dienstverlening zoals het maandelijkse risicoanalyse. Dit vaste concept van BetaGuard heeft zich veelvuldig bewezen en is al 10 jaar beschikbaar voor alle bouwlocaties. Dit heeft Bouwend Nederland er toe gezet om BetaGuard te vragen als expert voor het beveiligen van bouwlocaties.

Bouwend Nederland zag in het systeem de standaard voor het beveiligen van bouwlocaties om diefstal en vandalisme in te perken. Het beveiligingssysteem van BetaGuard omvat niet alleen het leveren van de elektronische componenten. Ook de dienstverlening is een zeer belangrijk onderdeel om een locatie op hoog niveau te beveiligen. Het concept idee van de Verbond van Beveiligingsondernemingen (VvBO) is hierop gebaseerd.

Om te voldoen aan niveau 1 en 2 zoals de VvBO heeft vastgesteld wordt zowel bij start als gedurende de gehele bouwperiode maandelijks in overleg met de bouwleiding een risico analyse gemaakt. Op basis van deze maandelijkse analyse wordt bij risicogevoelige objecten direct de elektronische inbraaksignalering aangepast.

Alle alarmmeldingen van het terrein worden bij BetaGuard standaard al geverifieerd zodat het systeem van BetaGuard altijd voldoet aan niveau 3. Daarnaast is verificatie met een 360° motion detectie camera ook mogelijk. Ook dit systeem is draadloos een voldoet aan de eisen van een veranderende bouwlocatie.

Het concept met verschillende beveiliging modules van BetaGuard zorgt ervoor dat de bouwlocatie altijd opmaat beveiligd is. Dit betekend dat met 1 systeem de bouwlocatie wordt beveiligd gedurende de gehele bouwperiode. Omdat de verschillende bouwstadia op elke bouw anders zijn heeft BetaGuard geen fase beveiliging maar een risico beveiliging. Dit samen met de maandelijkse analyse zorgt ervoor dat BetaGuard automatisch voldoet aan niveau 4 en 5.

Dankzij het draadloze camera systeem met 360° motion detectie, zijn camera’s overal op het terrein niet nodig. Omdat deze dome camera’s draadloos aangestuurd worden door de aanwezige melders staat de camera altijd in de juiste richting. Op deze manier zorgt BetaGuard dat zelfs op niveau 6 het beveiligingsysteem aan alle eisen voldoet.

Ondanks dat de VvBO het plan nog niet klaar heeft hebben diverse verzekeringmaatschappijen de premies en/of het eigen risico op diverse projecten al verlaagd op basis van het beveiligingsconcept van BetaGuard. Dit concept van BetaGuard was al klaar en is voor iedereen beschikbaar.
Build for Life