Architectuur

Bergachtig kantoor voor bergsportbedrijf

Hoe ziet het kantoor eruit van een fabrikant van bergsportproducten, afkomstig uit een bergachtige omgeving? Cino Zucchi Architetti en Park Associati wisten het antwoord wel. Zij ontwierpen een bergachtig gebouw voor het betreffende bedrijf.

Het complex ligt op een open locatie langs de snelweg in het Noord-Italiaanse Bolzano. De architecten maakten gebruik van deze ligging, door een kunstmatige bergpartij aan het landschap toe te voegen. Het gefacetteerde hoofdkantoor van Salewa bevat daarbij de hoogste ‘piek’ van de stad, een vijftig meter hoge toren.

Het veertig miljoen euro kostende gebouw is bekleed met een laag geperforeerde aluminiumplaten, afgewisseld met glazen stukken. De architecten vergelijken de daardoor ontstane uitstraling met die van bergkristal. Het meest transparante deel is het raam tussen de klimhal en klimmuur die zich aan de buitenzijde bevindt.

Het gebouw biedt plaats aan kantoren, vergaderruimtes en speciale ontmoetings- en netwerkplaatsen voor leveranciers, klanten en andere belanghebbenden.

Meer afbeeldingen vindt u op Architectenweb.nl