Algemeen

Bereikbaarheid wordt een zintuiglijke ervaring

BTicino stelt met "Design for All" een gloednieuw bereikbaarheidsconcept voor. Een concept dat concreet wordt vertaald in de ontwikkeling van nieuwe Polyx interne toestellen en Sfera-deurstations. Met name voor mensen met een gezichts- of gehoorstoornis, en bij uitbreiding voor anderstalige bezoekers, is dit goed nieuws. Zowel binnen als buiten creëren de nieuwe toestellen extra bewegingsvrijheid en vertrouwen.
Met "Design for All" toont BTicino eens te meer dat innovatieve technologie en hedendaags design samen aan de basis liggen van bereikbaarheid voor iedereen.

Toegankelijkheid van gebouwen draagt in belangrijke mate bij aan ieders levenskwaliteit. BTicino werkt dagelijks aan het ontwerp en de realisatie van steeds betere en gebruiksvriendelijkere systemen om de bereikbaarheid in en om de woning te garanderen. Van bij de eerste ontwikkelingsfase van "Design for All" werden mensen uit de doelgroep voor dit product geraadpleegd. Hun dagelijkse ervaringen leverden een schat aan informatie om gebruiksvriendelijke binnentoestellen en uitnodigende deurstations te maken.

Zichtbaar, tastbaar en verstaanbaar.

De nieuwe "Design for All" interne toestellen in het Polyx-gamma stralen helemaal het elegante BTicino-design uit. Van bij de eerste oogopslag valt de bijzondere toegankelijkheid van de toestellen op. De kleurenmonitor Polyx combineert multisensorische tekens en licht- en akoestische signalen zodat mensen met een visuele of auditieve beperking het toestel vlot kunnen gebruiken.

De zintuiglijke benadering van de toestellen vertaalt zich concreet in zichtbaarheid, tastbaarheid en verstaanbaarheid. Grotere toetsen, een reeks auditieve signalen en de integratie van reliëf dragen daartoe bij. Bovendien zijn de gebruikte symbolen voor bediening universeel en dus begrijpelijk voor iedereen.

De bereikbaarheid die Polyx interne toestellen binnen bevorderen, wordt buiten gerealiseerd door de nieuwe "Design for All" deurstations uit het Sfera-gamma.

BTicino presenteert "Design for All" op Batibouw (stand 9208).
Build for Life