Algemeen

Beloftevol Stone Expo 2012

De markt voor natuursteen en keramiek heeft het niet gemakkelijk. Italië en Spanje pleiten volop crisis, het anders zo spontane Nederland getuigt van een enorme voorzichtigheid. Ook in de beurswereld laat deze malaise zich voelen. Nürnberg gaf reeds een staaltje weg van dalende cijfers en wegblijvende exposanten. Iedereen kijkt ongeduldig - of moeten we zeggen met een bang hart - naar Verona en Bologna.

Ook voor Stone Expo heeft dit zo zijn gevolgen, gevolgen die eens te meer bewijs zijn van veranderende tendensen in de beurswereld : iedereen kijkt graag een beetje de kat uit de boom (of moeten we zeggen zijn concurrent uit zijn tent). Gelukkig kan Stone Expo rekenen op een trouw deelnemerspubliek. Diverse bekende merken en spelers tekenden reeds in voor de komende editie in januari 2012.

De huidige status is alvast de voorbode van een succesvolle beurs. Want ja, in de Benelux valt nog heel wat business te rapen. Ook hier heeft de crisis toegeslagen, ook hier is voorzichtigheid geraden, maar toch wordt er ook druk onderhandeld, worden technische fiches en kwaliteitslabels ondersteund, wordt gewerkt aan de markt van morgen. De huidige lijst aan exposanten laat dit met fierheid voelen. De lijst aan opties en bedrijven die nog geen kleur bekenden, betekent overduidelijk een mooie belofte. De beurs zal er staan, want de markt staat er nog.

Intussen merken we een bijzonder fenomeen als we de verdeling van exposanten bekijken. Vroegere berichten dat Stone een minderheid aan natuursteen vertegenwoordigt, lijken zich volledig om te keren. Zelfs de federatie Pierres & Marbres de Wallonie neigt in te stappen in een grandioos project ter vertegenwoordiging van de Waalse carrières.

Stone Expo, meer dan ooit een "steen"-beurs!
Build for Life