Bedrijfsnieuws

Belisol zet nieuw netwerk op rond duurzame energie

Belisol zet nieuw netwerk op rond duurzame energie
Belisol, producent en verdeler van ramen en deuren, is van start gegaan met een nieuw franchising netwerk: Belisol Duurzame Energie. In eerste instantie worden er enkel zonnepanelen aangeboden, maar vanaf medio 2011 kan de (ver)bouwer er terecht voor een totaalpakket rond duurzame energie. Belisol werkt daarvoor samen met ‘preferred partners’ en kwaliteitsmerken “omdat er vanwege de consument een duidelijke behoefte is aan meer vertrouwen in deze nieuwe markt”, stelt Frederik Franssens, directeur van Belisol Duurzame Energie.

Sinds juni zijn de eerste twee ‘duurzame energie’-showrooms operationeel in de Belisol-vestigingen van Hasselt en Wommelgem. In het vierde kwartaal komen er vier bij in Brugge, Gent, Tongeren en Geel. In de loop van 2011 zal het netwerk snel uitbreiden naar meer dan 10 verkooppunten over heel België, die een compleet gamma systemen voor duurzame energie op maat van de klant kunnen aanbieden.

“Het idee om met een nieuw distributienet te starten, is enerzijds ontstaan uit de vraag van onze partners om hun activiteiten uit te breiden. Anderzijds kent de bouwsector een enorme evolutie op het vlak van ecologisch verantwoord bouwen. Hier is dringend behoefte aan de nodige professionaliteit. Omdat Belisol goed vertrouwd is met deze snel evoluerende sector en met de behoeften en verwachtingen van de particuliere (ver)bouwer, is dit niet meer dan een logische stap”, zegt Frederik Franssens.

Vertrouwen

Bovendien verplicht en stimuleert de overheid vandaag het ecologisch verantwoord bouwen. Maar volgens Belisol mist de consument een stuk vertrouwen in zowel producten als aanbieders in deze nog jonge, ongestructureerde markt. “Met behulp van onze naambekendheid, kwalitatief hoogstaande producten, een professionele plaatsing en een dito advies, willen wij een vertrouwensrelatie met de klant opbouwen. Daarom zullen we enkel samenwerken met gerenommeerde merken en zullen onze adviseurs de klant van a tot z informeren en begeleiden. Belisol Duurzame Energie zal niet noodzakelijk verkopen wat de klant vraagt, maar wel wat de klant nodig heeft.”

In een eerste fase richt Belisol zich op fotovoltaïsche zonnepanelen en biedt hiervoor individuele oplossingen voor alle soorten daken. Belisol verkoopt enkel panelen aan waarvan het de productie kan controleren en hoogwaardige systemen met al de vereiste keuringen die een optimale opbrengst garanderen.