Bedrijfsnieuws

Belgisch luik Immo Industry Group failliet

De Belgische afdeling van Immo Industry Group (IIG) uit Erembodegem is failliet. Alle 74 personeelsleden verliezen hun baan. IIG handelde in industriële panden, onder meer in Oost-Europa, maar verkeerde al een tijdje in moeilijkheden.

De problemen begonnen in de herfst van vorig jaar, toen de financier in vereffening ging en IIG plots 24 miljoen euro zag wegvallen.
De zoektocht naar vers kapitaal werd er door de wereldwijde economische crisis niet makkelijker op, zegt Stijn De Preter van IIG.

"We kwamen met dat probleem terecht op een turbulente financiële markt en hoewel we wel gesprekken met investeerders hadden, hebben we jammer genoeg te weinig tijd gekregen om die onderhandelingen te kunnen afronden", aldus De Preter.

Er zijn gesprekken met twee buitenlandse groepen, die interesse hebben in een overname. IIG hoopt op een doorstart, ook voor de 74 personeelsleden die nu hun job kwijt zijn.

IIG was vorige zomer hoofdsponsor van het na-tourcriterium in Aalst. De organisatie wacht nog steeds op haar geld en gaat nu ook op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.
Build for Life