Interieur

Belangrijke overwinning Quick-Step Laminaat in de VS

Op 10 September 2003 deed het United States Court of Appeals for the Federal Circuit uitspraak in de zaak Berry/Alloc/Välinge (gezamenlijk ‘Berry’ genoemd) versus Unilin e.a. De uitspraak was volledig ten gunste van Unilin en de rechtbank weigerde Berry’s eis tot een importverbod op Quick-Step Uniclic in de Verenigde Staten.

Berry beweerde reeds meermaals dat het lijmvrije installatiesysteem van Quick-Step inbreuk zou maken op Berry’s Europese en Amerikaanse patenten. Dit is reeds het achtste opeenvolgende vonnis dat deze aantijgingen van Berry volledig verwerpt.

Dit vonnis in beroep bevestigt de eerdere beslissing van het U.S. International Trade Commision (I.T.C.). Berry lanceerde nog andere gerelateerde zaken tegen Quick-Step producten in Wisconsin en in Delaware. Unilin verwacht dat het nieuwe vonnis deze zaken positief zal beïnvloeden.

Quick-Step is uiteraard zeer tevreden met het resultaat van dit proces. “Gedurende de laatste jaren is Quick-Step er in geslaagd een belangrijk marktaandeel in de Verenigde Staten te veroveren. We beschouwen onze verdediging in dit proces als een dure, maar goede investering in de toekomstige groei van onze zaak in de V.S.” zeg Frans De Cock, Managing Director van de Unilin Groep.