Vastgoed

Bedrijven delen steeds meer kantoorruimte

Steeds meer verschillende ondernemingen delen kantoorruimte. Regus, wereldwijd marktleider in de verhuur van tijdelijke kantoorruimte, ziet een sterke toename in de trend van het delen. Dit scheelt in de kosten, want een bedrijf betaalt alleen voor de efficiënt gebruikte kantoorruimte.
In het eerste halfjaar van 2010 kreeg Regus al evenveel vraag naar Shared Office Space, Desk Sharing en Hotdesks, zoals het delen genoemd wordt, als in heel 2009. De verwachting is dat eind dit jaar de vraag in de Benelux zal zijn verdubbeld ten opzichte van een jaar eerder.

Een kantoor wordt maar 30% van de tijd effectief gebruikt, zo blijkt uit het onderzoek `Efficiënt werken in de 21ste eeuw`, verricht door Durham Business School in opdracht van Regus. Vergaderzalen staan bijvoorbeeld vaak leeg, bureaus van werknemers die ziek, onderweg of op vakantie zijn worden niet gebruikt. Het werken is steeds minder afhankelijk van een vaste werkplek, zodat bureau of vergaderzaal door meerdere mensen kunnen worden gebruikt. Bedrijven zien steeds vaker in dat ze op vastgoed kunnen besparen en doen dit ook.

Gebaseerd op: managersonline.nl