Bedrijfsnieuws

Bedrijfsportret van Grohe

Als geen ander beseft GROHE de waarde van water als natuurlijke hulpbron. Zijn 5200 werknemers in 130 landen promoten dan ook elke dag opnieuw een verantwoord waterverbruik. De producten die GROHE ontwikkelt, staan garant voor een spaarzaam gebruik van water en energie zonder daarbij te hoeven inleveren aan comfort.

GROHE belooft een unieke waterervaring, altijd en overal. Topkwaliteit en een allround functionaliteit zijn hiervoor de garantie. Met de slogan “GROHE - Enjoy Water®” drukt GROHE de voordelen van zijn innovatieve technologieën uit. GROHE SilkMove®, GROHE DreamSpray®, GROHE CoolTouch®, GROHE TurboStat® en GROHE StarLight® staan garant voor een unieke waterbeleving.

Het bedrijf heeft zijn oorsprong in Hemer, Duitsland waar GROHE zich ontwikkelde tot een wereldwijd toonaangevende product. GROHE was het eerste bedrijf in de Duitse sanitairsector dat een wereldwijde verkooporganisatie en een internationaal netwerk uitbouwde met competentiecentra in Duitsland.

Met de drie fabrieken in Hemer, Lahr en Porta Westfalica is Duitsland de motor van innovatie, design en ontwikkeling van het bedrijf. Elke locatie in het netwerk vervult een specifieke taak: Hemer is het hoofdkantoor van het bedrijf en het competentiecentrum voor metaal, Lahr is het competentiecentrum voor spuitgieten en oppervlakbehandeling, en Porta Westfalica is het competentiecentrum voor installatie-elementen, zelfsluitende kranen en spoelsystemen. De overige drie fabrieken in Thailand, Portugal en Canada vervaardigen producten volgens de strikte kwaliteitsnormen van GROHE. Het design van de producten worden ontwikkeld in het GROHE Design Center.

GROHE producten vielen de voorbije jaren regelmatig in de prijzen op toonaangevende internationale designwedstrijden, waaronder de red dot design award en de iF design award.

De kranen en installatiesystemen van hoge kwaliteit zijn terug te vinden in vele referentieprojecten overal ter wereld: van WK-voetbalstadions over luxecruiseschepen tot hotels en residentiële gebouwen.

Investeringen in het merk, innovatie en de ontwikkeling van nieuwe markten stellen het succes van GROHE veilig op lange termijn en maken van dit onafhankelijke middelgrote bedrijf een sterke en betrouwbare partner. GROHE bedient klanten in de drie belangrijke regio’s Europa, NAFTA (North American Trade Agreement = Verenigde Staten, Mexico en Canada) en Azië. Het bedrijf is en blijft de grootste werkgever in de Duitse sanitairsector.
Build for Life