Algemeen

Bedrijf Ecobati uit Herstal krijgt Milieu Award op Batibouw

Het bedrijf Ecobati uit Herstal, dat ecologische bouwmaterialen verkoopt, heeft uit handen van minister van Leefmilieu Bruno Tobback (sp.a) de Milieu Award 2007 gekregen.

"Ecobati is een van de drijvende krachten geweest om milieuvriendelijke bouwmaterialen op de Belgische markt te krijgen en een nichemarkt te doen veroveren", zegt Tobback. "Het bedrijf werkt volgens een volledig concept van milieuvriendelijk bouwen en energie-efficiëntie. Het biedt aan de klant een ecologisch alternatief voor ingeburgerde bouwmaterialen en -technieken. Dat was voor de jury het doorslaggevende argument", stelt de minister.

Verf
Ecobati verkoopt ecologische verven zonder oplosmiddelen, metalen en droogmiddelen, behangpapier, leem, papiervezels, maar ook alles wat vloeren betreft: linoleum, sisal, woltapijten en hout als berk, beuk, kastanjeboom, acacia of essenhout. Het bedrijf is ook gespecialiseerd in isolatie met materialen uit hennep, celstofpapier (cellulose) en "gevilde" houtvezels gelijmd met hun eigen hars, aldus het persbericht.

Tobback riep de bedrijven bij de uitreiking van de prijs ook op om door te gaan op de ingeslagen weg. "Met een nog nooit gekende publieke aandacht voor milieuvriendelijk bouwen is het voor innoverende bedrijven een interessant moment om hierop in te spelen", luidde het.
Build for Life