Beaufort Prefab Skeletbouw failliet

6 augustus 2003 Bron: Cobouw
Door het faillissement van Beaufort Prefab Skeletbouw is onduidelijkheid ontstaan over de voortgang van een aantal grote bouwprojecten.

Het faillissement van Beaufort Prefab Skeletbouw was enkele weken geleden al aangevraagd door FC Groningen. De club had nog 90.000 euro te goed van haar voormalige hoofdsponsor. Volgens curator M. van Dijk, die het faillissement onderzoekt, zijn er meerdere schuldeisers. In ieder geval de Roosendaalse voetbalvereniging RBC, dat ook gesponsord werd door Beaufort, heeft een vordering ingediend.
Behalve de skeletbouwdivisie is ook Beaufort Systeembouw failliet verklaard, aldus de curator. ďDe Holding daarentegen is niet failliet. Dat betekent dat andere werkmaatschappijen in feite gewoon verder kunnen.Ē Naast Skeletbouw en Systeembouw kent de onderneming de onderdelen Engineering, Prefab Beton/Systeemvloeren en Make It Up.
Beaufort is naar eigen zeggen in financiŽle nood geraakt door de economische teruggang en de ingestorte kantorenbouwmarkt. Ook heeft de bouwfraude-affaire de prijzen onder druk gezet. Middels een reorganisatie verwacht het bedrijf er weer boven op te komen. Van Dijk heeft inmiddels gesprekken gevoerd met de directie van Beaufort. Eerste prioriteit van de curator ligt bij het onderzoeken van een mogelijke doorstart. ďEen doorstart is voor iedereen het beste. Zeker voor de werknemers en voor de bouwprojecten die nog afgerond moeten worden. Maar ook voor de schuldeisers.Ē
Beaufort is betrokken bij de bouw van onder andere het kantorencomplex Tristar op Schiphol-Oost (12.000 vierkante meter) en het Ecco-voetbalstadion in Den Bosch (11.000 vierkante meter). De curator kan nog niet zeggen of de voortgang van deze bouwwerken in gevaar komt.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo