Algemeen

Bauholding Strabag noteert omzet van 2,2 miljard euro

De daling in de omzet van Strabag is volgens het concern rechtstreeks het gevolg van de extra voorzichtigheid waarmee in Duitsland projecten worden geaccepteerd.

In de Benelux daalde de omzet van Strabag met 5,2 procent tot 91 miljoen euro. Gelijktijdig nam de werkgelegenheid af met 7,4 procent tot 597 miljoen euro. Het orderbestand nam met een half procent toe tot 248 miljoen euro.

Internationaal heeft Bauholding Strabag ruim 28.000 medewerkers. De sterkste vertegenwoordigingen bevinden zich in Duitsland (9500) en Oostenrijk (8500). In de groep van aspirant toetreders tot de EU is het sterk present in Hongarije (3900 medewerkers), Tsjechië/Slowakije (2500) en Polen (780).

Met een opdrachtenbestand per 30 juni ter waarde van 4,2 miljard euro, is Bauholding Strabag komend jaar goed voorzien van werk. In het bedrag is nog niet opgenomen de order om in Tsjechië de autosnelweg D-47 te bouwen. Het karwei levert een omzet op van 305 miljoen euro. Zowel in Duitsland als in Oostenrijk is het orderbestand aanzienlijk gedaald. Hoewel Strabag in Duitsland 19,6 procent inleverde, blijft het land met 1,3 miljard euro leverancier van het grootste brokstuk in de orderportefeuille. In Oostenrijk nam de voorraad met 7,1 procent af tot 900 miljoen euro. In Polen noteert het bedrijf een neergang van ruim een kwart tot nog 329 miljoen euro.

Groei realiseert Bauholding Strabag bij het binnenhalen van orders vooral in Zwitserland. Het niveau verdubbelde bijna tot 611 miljoen euro. De toename is grotendeels terug te voeren op het tunnelproject Amsteg/Gotthard.

Grootste toename in de omzet boekte het concern in de eerste helft van het jaar in Hongarije (31,8 procent) en Zwitserland (21,1 procent).
Build for Life