Algemeen

Batibouw pakt personeelstekort in bouwsector aan

Op donderdag 6 en vrijdag 7 maart kunnen kandidaat-bouwprofessionals op Batibouw terecht voor het vinden van een baan. Die dag organiseert de beurs in samenwerking met Professional Media Group de Batibouw Jobhappening in de mezzanine in Paleis 3 van Brussels Expo.

“De bouwsector heeft het de laatste jaren bijzonder goed gedaan maar kampt desondanks met een groot probleem: openstaande vacatures worden nauwelijks of niet ingevuld. Dit is grotendeels te wijten aan vooroordelen omtrent de werkomstandigheden samen met een te beperkte instroom van jonggeschoolde bouwvakkers.”, legt Geert Maes, Algemeen Directeur van FISA, organisator van de beurs, uit. “Bouwbedrijven zijn bijgevolg permanent op zoek naar dakwerkers, metsers, loodgieters, schrijnwerkers, installateurs, vloerders, stukadoors maar ook werfleiders, calculatoren en tal van andere gespecialiseerde vakmensen.”

Kandidaat-bouwvakkers kunnen ook op de Batibouw Jobhappening terecht om kennis te maken met de mogelijke opleidingen om het beroep aan te leren.

Ook interessant


Build for Life