Verbouwen

Batibouw 2022 gaat door

Batibouw 2022 gaat door
Het aftellen kan beginnen. De 62e editie van de beurs Batibouw vindt plaats van 19 tot en met 27 februari in de Paleizen van Brussels Expo. Twee elementen vallen meteen op: het gaat opnieuw om een fysieke editie, én we zien een terugkeer van specifiek aan professionals gewijde dagen.

UPDATE!

Batibouw 2022 is uitgesteld naar mei 2022. Lees er hier alles over!
Nieuwe data: 22 t/m 29 mei 2022

Een langverwachte terugkeer

Batibouw maakt haar grote comeback op de Heizel-site in Brussel. Na vorig jaar een volledig digitale beurs te hebben aangeboden, zijn de organisatoren verheugd terug te kunnen keren naar een fysieke editie. De exposanten en bezoekers – die zich meer dan ooit bewust zijn geworden van het belang van menselijk contact en van uitwisseling tussen professionals uit de sector en particulieren – delen massaal hetzelfde gevoel. Meer dan 70% van beide groepen geeft nu al aan dat ze aan Batibouw willen deelnemen.

"We kijken ernaar uit om onze bezoekers en exposanten te verwelkomen op de fysieke editie van Batibouw 2022. Hun enthousiasme toont aan dat Batibouw nog steeds de place to be is om de laatste innovaties in de bouw- en renovatiesector te ontdekken, om zaken te doen en ook om inspiratie op te doen", zegt Frédéric Devos, algemeen directeur van de beurs. "Batibouw zal gebruik maken van het Covid Safe Ticket-systeem, dat een risicovrij evenement garandeert voor zowel bezoekers als exposanten", voegt Frédéric François, CEO van organisator Fisa, toe.


Inspiratie is het sleutelwoord

Op Batibouw 2022 zullen nieuwe inspiratiezones worden gecreëerd, die voortbouwen op de zones die in 2020 werden voorgesteld. Toekomstige bouwers en verbouwers zien er zo producten van exposanten in realistische settings, zodat ze er directe inspiratie kunnen opdoen voor hun eigen woning. Interior Design & Trends, Flex Living en Climate Proof Building zijn slechts enkele van de nieuwe zones die men tijdens de beurs zal kunnen ontdekken.

De renovatiesector blijft intussen de wind in de zeilen hebben, maar ook de nieuwbouw – en dan vooral de sleutel-op-de-deur sector – wint volop aan belangstelling. Bezoekers moeten dus ook een zicht kunnen krijgen op hoe hun toekomstige woning eruit zou kunnen zien. De exposanten willen hen niet alleen de kans geven om verschillende producten beter te leren kennen, maar ook om hen meer inzicht te geven in verschillende opties bij het renoveren of bouwen van hun woning.

De terugkeer van de professionele dagen

Fisa, de organisator van Batibouw, bevestigt dat de succesvolle vakbeurzen INSTALLPRO en PROBUILD, die in maart 2020 hun eerste editie kenden, op donderdag 24 en vrijdag 25 tijdens Batibouw zullen worden gehouden. Deze tweedaagse doet qua opzet dus terugdenken aan de professionele dagen uit het verleden.

INSTALLPRO, gericht op installateurs van HVAC, sanitair en elektriciteit, en PROBUILD, gericht op ruwbouw, dakbedekking en ramen, worden aangevuld met een gloednieuwe beurs voor de tertiaire sector, PROJECT. Deze beurs spitst zicht toe op grootschalige, niet-residentiële projecten en is gericht op architecten en voorschrijvers. PROJECT vindt plaats op dinsdag 22 februari, de dag waarop naar goede gewoonte ook de Belgian Building Awards worden uitgereikt.

Professionals kunnen Batibouw gratis bezoeken tijdens de professionele dagen, mits voorafgaande registratie.

Ook interessant