Dossier Batibouw

Batibouw 2018: Zwitserse precisie

2 maart 2018 Bron: Interlinka
Batibouw 2018: Zwitserse precisie
Op Batibouw 2018 lanceert de Zwitserse groep Franke (Paleis 11, stand 11.201) het concept Era van haar nieuwste topmerk KWC. Era combineert een roestvrijstalen spoelbak met stijlvolle accessoires en een elegante keukenkraan. Het nieuwste concept illustreert de Perfect Together-filosofie van KWC treffend: de spoelbak, de bijbehorende accessoires en het kraanwerk vormen één geheel, zowel op het vlak van gebruikscomfort als inzake design.

Eén spoelbak

Met één vierkante (40 x 40 cm) of rechthoekige (54 x 40 cm, 72 x 40 cm en 34 x 40 cm) ingebouwde spoelbak zonder afdruipvlak verschilt Era zichtbaar van een klassieke spoeltafel. En daar is een goede reden voor. De gewone vaat zoals borden, glazen en bestek stoppen we in de vaatwasmachine. De grote stukken blijven over om met de hand af te wassen.

Waar we nood aan hebben is één spoelbak die, zoals Era, voldoende plaats biedt om grote potten en pannen, ovenbakplaten, vleesplanken, braadsledes, wokpannen, kortom alles wat niet de vaatwasmachine ingaat, comfortabel af te wassen.

KWC - Zwitserse precisie op Batibouw 2018

Doorlopende lijn

Kenmerkend voor de spoelbak Era is de minimale inbouwrand met een satijnlook. De satijnlook herken je ook bij de kraan, de drukknop en de zeepverdeler van dit concept.
Dankzij de inbouwrand van nauwelijks 4 mm kunnen de spoelbakken piekfijn en quasi naadloos ingewerkt worden in het werkblad. Dat zorgt niet alleen voor een elegante en doorlopende lijn. Doordat er zich tussen het werkblad en de spoeltafel geen opstaande randen bevinden, krijgen vuildeeltjes daarenboven geen kans en is alles sneller en gemakkelijker gereinigd.
Naast de minimale inbouwrand versterken ook de no-nonsense uitstraling van roestvrij staal en de onzichtbaar weggewerkte overloopfunctie het minimalistische design van de spoelbakken.

Automatische lediging

De Era spoelbakken zijn uitgerust met een automatische ledigingsfunctie die je bedient via de drukknop die zich op het werkblad naast de kraan bevindt. Met een druk op de knop loopt het water in de spoelbak weg zonder dat je met je handen het (vieze) afwassop in moet.

KWC - Zwitserse precisie op Batibouw 2018

Roestvrij staal en teak

Door gebruik te maken van de drie handige en flexibel inzetbare accessoires die bij Era horen, maak je het voorbereidende keukenwerk gemakkelijker. De combinatie van roestvrij staal en massief teakhout geeft de accessoires extra cachet.
De massieve teakhouten snijplank schuift in de spoelbak. Je kan ze ook naast de spoelbak gebruiken. Met de snijplank en het geperforeerde roestvrijstalen afdruipbakje met teakhouten zijkanten samen, is groenten snijden kinderspel: op de snijplank snij je de groenten fijn en met één beweging schuif je de stukken in het afdruipbakje om ze te spoelen. Van het bakje kunnen de groenten meteen in de kookpot. Eenmaal gekookt giet je de groenten rechtstreeks af in het afdruipbakje. Handig en het bespaart je extra vaatwerk.

Het afdruipbakje dat in de spoelbak past, is ook ideaal om gekookte pasta rechtstreeks in af te gieten of om diepgevroren voedsel te laten ontdooien.
De oprolbare afdruipmat vervaardigd van roestvrijstalen staafjes die met zwarte silicone met elkaar verbonden zijn, is nog zo’n handig accessoire. Uitgerold gebruik je de afdruipmat op of naast de spoelbak als afdruiprooster, als extra werkvlak bovenop de spoelbak of als onderzetter voor (hete) potten en pannen. Opgerold neemt de afdruipmat nauwelijks plaats in beslag.

KWC - Zwitserse precisie op Batibouw 2018

Bedieningshendel op werkblad

Wat onmiddellijk opvalt aan het kraanwerk Era is het slanke kraanlichaam zonder bedieningshendel en de ultrafijne speciale Gravity-kraanuitloop met een diameter van nauwelijks 18 mm. In tegenstelling tot een klassieke keukenkraan waar de bedieningshendel aan de kraan vast zit, staan bij deze kranen zowel de bedieningshendel als de zeepverdeler op het werkblad, los van het kraanlichaam.
De zeepverdeler vul je gemakkelijk bij zonder demonteren.
De zwenkbare keukenkranen zijn verkrijgbaar in vier modellen: van gebogen tot afgerond hoekig, en met of zonder uittrekbare uitloop.

Conceptfilosofie

Kenmerkend voor het Zwitserse topmerk KWC dat sinds kort deel uitmaakt van de groep Franke, zijn de conceptmatige ontwerpen waarin vorm en functie elkaar versterken. De diverse producten spreken een krachtige vormentaal, zijn vervaardigd van hoogwaardige materialen en verfijnd afgewerkt tot in de kleinste details. Het zal niet verbazen dat de ontwerpen van KWC in de smaak vallen van architecten, interieurontwerpers en iedereen met een voorliefde voor pure lijnen.

KWC - Zwitserse precisie op Batibouw 2018

De aanbevolen verkoopprijs van het concept Era begint vanaf 1.095 € voor de spoeltafel en vanaf 970 € voor de keukenkraan - exclusief 6 of 21% btw.

Voor meer informatie over Era van KWC of het adres van een verkooppunt in je buurt, kan je nog tot 4 maart 2018 een bezoek brengen aan de Batibouwstand 201 in Paleis 11.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo