Dossier Batibouw

Batibouw 2018: Nieuwe gevelsteen Archipolis

31 januari 2018 Bron: Wienerberger
Batibouw 2018: Nieuwe gevelsteen Archipolis
Gevelstenencollectie Archipolis
Op Batibouw presenteert Wienerberger de serie Archipolis, een gevelsteencollectie die niemand onberoerd zal laten. De Archipolis oefent immers een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit dankzij de afgewogen balans tussen kleur, textuur en formaat. Daarmee biedt Wienerberger bouwheren en architecten de kans om eens te meer de grenzen van de architectuur op te zoeken.

Verleidelijk kleurenpalet

De Archipolis dankt zijn kleur aan de vernevelde en gestrooide engobes aangebracht op de steen. Engobes bestaan uit een ingekleurd fijn kleipoeder dat wordt meegebakken met de steen. Voor de Archipolis resulteert dat in een kleuraanbod dat zowel rijk en warm als fris en helder oogt. Sfeer en passie vormen de ondertonen in het palet met varianten van geel, rood, bruin en zwart. Een vleugje decadentie gaat hand in hand met een innemende retrolook.

Sensuele texturen

De Archipolis schreeuwt erom aangeraakt te worden. De rijk gevarieerde oppervlaktestructuur maakt van elke gevel een abstract statement dat zowel in zijn totaliteit als in de details geëxploreerd wil worden. Want schoonheid is in het oog van de toeschouwer.

Wienerberger gevelsteen Archipolis
Onyx zwart en Amber geel

Haarscherpe belijning

Door zijn lange, smalle formaat en scherpe lijn (± 240x65x40 mm) leent de Archipolis collectie zich uitstekend voor een strakke, gelijnde gevel boordevol karakter. Dankzij het smalle Eco-brick formaat schept de keramische gevelsteen bovendien ruimte voor extra isolatiedikte of meer binnenruimte. Visuele zeggingskracht en comfortabel wonen vormen zo een onverbreekbaar geheel.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo