Dossier Batibouw

Batibouw 2018: Als alle blikken op het terras zijn gericht

18 januari 2018 Bron: RCA
Batibouw 2018: Als alle blikken op het terras zijn gericht
Forest - Oakbrown
Met de nieuwe tegelcollecties laat Marlux opnieuw haar talent voor terrasinrichting zien. De designs spelen met kleuren, motieven en structuren – van de charme van verweerd hout over de luxueuze look van natuursteen tot de eerlijke oerkracht van beton. Met één constante: een dunnere (3cm ipv 4cm), duurzame, kwalitatieve en onderhoudsvriendelijke terrastegel met 10 jaar garantie. Laat je verrassen op de Marlux Batibouw-stand (hal 1, stand 313) of ontdek de mogelijkheden in de Garden Rooms buiten aan hal 1.

MOSAIC

Mosaic combineert de look van cementtegels van vroeger met het comfort van betontegels van vandaag. De rustieke Arabica in warme kleuren en zijn koelere tegenhanger Oase krijgen nu het gezelschap van Mosaic Victoria en Fresco. Twee terrastegels die zich met hun uitgesproken grafische look perfect lenen als accent in een groter terras of als blikvanger voor een schaduwhoekje. Uiteraard kan je ook combineren met andere tegelcollecties – Fresco vormt een harmonieus duo met Grada Jura! – of een volledig terras aanleggen. De verschillende kleine motieven van Victoria en Fresco vormen dan een verhalend designtapijt, dat vriendelijk in onderhoud is dankzij de beschermende M-Coat.

Marlux op Batibouw 2018: Als alle blikken op het terras zijn gericht
Mosaic

CALIZA

Echte terrasfans sluiten Caliza zo in hun hart. Want dankzij de kleuren en verschillende patronen komen deze betontegels heel dicht in de buurt van authentieke natuursteen. Met nieuwkomers Azul en Marin kies je uit lichte of donkere blauwe steen, als aanvulling op de bestaande blauwe en grijsbruine tint Saffier en Onyx. Azul Design, Marin Design en Saffier Design inspireren je met een figuratief accent – van sobere ruit over kroon, bloem en blad tot meer expressieve ijskristal. Ook nieuw is Marin Border, die je terras een extra dimensie geeft. Marin Photo gaat nog een stap verder, met een reeks themafoto’s waarvan je er een aantal kan personaliseren met eigen foto’s en dit met de gekende troeven van een gemakkelijke plaatsing en weinig onderhoud.

Marlux op Batibouw 2018: Als alle blikken op het terras zijn gericht
Caliza

FOREST

De betonnen terrastegels Forest flirten met de naturelle look van verweerd hout, maar besparen je de typische nadelen zoals mosgroei, gladheid, kromtrekken, splinters of verroeste schroeven. Zo geniet je nog meer van de charme van de natuur. De verschillende patronen geven je daarbij alle vrijheid: van een ingetogen terras in donker Oak Brown tot een heel eigentijdse look in Nordic White. Het nieuwe formaat, 80 bij 40 cm, speelt het effect van houten planken nog meer uit. En voor wie houdt van verrassende accenten, brengt Marlux de speciale versie Oak Brown+ uit waarin een subtiel tegelmotief zit verwerkt.

GRADA

Jaar na jaar een stijlvolle indruk maken? Kinderspel voor de betonnen designtegels Grada. Met hun intens karakter tekenen ze instant voor een chique uitstraling – gegarandeerd kleurvast én gemakkelijk in onderhoud dankzij de gekende M-Coat van Marlux. Nieuwkomer Jura speelt op de populaire cementlook en laat zich – onder meer met Mosaic Fresco – sfeervol combineren tot een karaktervol terras. Een beloftevolle aanvulling op de uitgesproken cortenstaallook van Ferrum en de industriële schoonheid van Noctus.

Marlux op Batibouw 2018: Als alle blikken op het terras zijn gericht
Grada

CONCRETE

De eerlijke oerkracht van beton, die vind je 100% terug in Concrete Natural Grey. Deze nieuwe terrastegel past perfect bij een moderne bouwstijl met veel hout of een ruwe industriële afwerking. De unieke M-Coat zorgt voor een krasbestendige betonnen tegel. Zo kan je twee keer genieten: van het knappe uitzicht én een zorgeloos leven op je terras.

HYDRO LINEO

Met de gloednieuwe bestrating Hydro Lineo bewijst Marlux dat ecologie heel spannend kan zijn. Deze waterdoorlatende klinker met hoog designgehalte geeft je pad of oprit een eigenzinnige look, mét een minimaal risico op wateroverlast. Dankzij de verschillende kleuren en dieptes kan je de meest veelzijdige patronen uitwerken en eindeloos spelen met smalle of brede grasvoegen.

Marlux op Batibouw 2018: Als alle blikken op het terras zijn gericht
Hydro Lineo

BRICKLINE

Ook binnen zijn aanbod tuinafwerking brengt Marlux vernieuwing met het strakke en slanke muurelement Brickline. Perfect om eigentijds een hoekje af te schermen of elegant de begroeiing af te bakenen.Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo