Keukens

Batibouw 2017: kraantjeswater met extra magnesium

Batibouw 2017: kraantjeswater met extra magnesium
De nieuwe magnesiummineralisator Vida die waterbehandelingsspecialist BWT op Batibouw (stand 7100) voorstelt, is meer dan zomaar een waterkan. Het filterelement in de Vida vermindert niet alleen kalk en haalt niet enkel de zware metalen en de chloorsmaak uit kraantjeswater, het verrijkt het water bovendien met een aanzienlijke hoeveelheid magnesium. Goed voor het milieu en voor je portemonnee, en vooral een must voor je eigen gezondheid en die van je gezin.

Gun jezelf een makkelijke magnesiumboost

Conventionele waterfilterkannen verminderen de hoeveelheid kalk in kraantjeswater, halen er zware metalen als lood en koper uit, en zorgen ervoor dat substanties zoals chloor, die de smaak en de geur van het water aantasten, worden geëlimineerd. De BWT-magnesiummineralisator Vida gaat nog een stap verder. Het is de enige waterkan die het kraantjeswater niet enkel filtert, maar er tijdens het filterproces magnesium aan toevoegt.

Magnesium is een essentieel mineraal: het activeert een grote hoeveelheid enzymen die we nodig hebben voor een goed metabolisme, het bevordert de vorming van gezonde tanden en botten, het stimuleert de overdracht van zenuwprikkels en het functioneren van spieren, hart en bloedvaten, het versterkt je geheugen en je concentratievermogen, en het verhoogt je weerstand tegen spanning en stress. Een tekort aan magnesium veroorzaakt onrust, een verstoord slaappatroon, hoofdpijn en migraine, en vermindert je energie en weerstand.

Mannen hebben dagelijks 300 à 350 milligram magnesium nodig om fysiek en mentaal gezond te blijven, vrouwen 250 à 300 milligram. Vermits je lichaam zelf geen magnesium aanmaakt, moet je magnesium uit je voeding opnemen. Of… uit het juiste drinkwater.

Door de Vida met gepatenteerde magnesiumtechnologie te gebruiken, kan je ongeveer 20% van de dagelijkse behoefte aan magnesium invullen door eenvoudigweg water uit de kraan te drinken. 2,7 liter water dat gefilterd werd door de BWT-magnesiummineralisator bevat zelfs evenveel magnesium als 7 appels!

Veel gezonder en ook veel lekkerder

Bijkomend voordeel van de gepatenteerde magnesiumtechnologie van BWT die het kraantjeswater niet enkel filtert maar tevens verrijkt met magnesium, is dat het mineraalgehalte in het water wordt uitgebalanceerd. Het resultaat? Water met een bijna neutrale pH-waarde dat kenners van kwaliteitsvolle mineraalwaters appreciëren om zijn heerlijke smaak en zachtheid.

Wie de stand van BWT (stand 100 in Paleis 7) op Batibouw bezoekt, kan het zelf ervaren: de Vida van BWT is de waterkan bij uitstek om de lekkerste koffie, thee, smoothies of hapjes te bereiden en om jezelf en je gezin in één en dezelfde ‘moeite’ een ware gezondheidsboost te gunnen. Extra inspiratie nodig? Op www.bwt.be ontdek je tal van receptjes voor lekkere en gezonde hapjes en drankjes bereid met magnesiumwater uit de BWT-waterkan.

Goed voor het milieu én je portemonnee

Vandaag de dag wordt drinkwater vooral aangekocht in flessen. Het gevolg? Een onoverzienbare berg aan plastic afval en een enorme verspilling van je huishoudbudget.

Nochtans is de oplossing eenvoudig: één enkel BWT-filterelement vervangt tot 120 plastic flessen. En vermits water uit de kraan nagenoeg gratis is, geniet je – zelfs als je de aankoopprijs van de Vida-waterkan en de filterelementen meerekent –, tegen een fractie van de prijs van flessenwater van water dat minstens even lekker en aanzienlijk gezonder is.

Gebruiksvriendelijk

De Vida is voorzien van een ‘Easy-Control’-systeem dat het volume gefilterd en magnesium verrijkt water en de periode van verbruik bijhoudt. Op basis van beide parameters geeft hij automatisch aan wanneer het filterpatroon vervangen moet worden.

Het ‘Easy-Fit’-design van de BWT-waterkan past in elke koelkast. De ‘Easy-Fill’-opening zorgt ervoor dat je de BWT-magnesiummineralisator kan vullen zonder spatten en zonder het deksel te hoeven openen.

In de prijzen

De BWT-magnesiummineralisator Vida werd begin 2016 in Duitsland gelanceerd en werd al in augustus op de beurs ‘Tendence consumer goods fair’ in Frankfurt am Main uitgeroepen tot ‘Trend Product of the Year 2016’. Bij een consumentenonderzoek werd de BWT-magnesiummineralisator er bekroond met uitzonderlijke goede scores in de 4 categorieën ‘functionaliteit’, ‘gebruiksgemak’, ‘design’ en ‘ecologie’.

Kenmerken BWT-magnesiummineralisator Vida

Bruikbaar volume = 1,5 l.
Afmetingen: 265 mm hoog x 250 mm lang x 110 mm breed.
Beschikbare kleuren: Fresh Lemon, Pink Kiss en Cool Petrol.
Richtprijs: de BWT-waterkan kost € 17,99. Een pack van 3 filterelementen kost € 19,99.
De BWT-magesiummineralisator Vida is vanaf Batibouw ’17 online te koop via www.btw.be

Ook interessant