Algemeen

Batibouw 2015: Safe4zero-award gaat naar Altrad Profix Services

Voor de tweede keer heeft de Confederatie Bouw een Safe4zero-award uitgereikt tijdens de Batibouw 2015 Belgian Building Awards. De prijs gaat naar een bouwbedrijf dat een echte voorbeeldfunctie heeft op het vlak van veiligheid. Dit jaar gaat de prijs naar Altrad Profix Services.

De Safe4zero-award wordt toegekend na een grondige benchmarking met de hulp van het Nationaal Actiecomité voor Veiligheid en Hygiëne in het Bouwbedrijf (navb – cnac Constructiv). Het NAVB bekeek wat de frequentie van ongevallen is, of er géén dodelijke ongevallen gebeurden in de afgelopen zes jaar, wat het ziekteverzuim na ongevallen is en welke investeringen het bedrijf maakt inzake veiligheid, veiligheidsopleidingen en veiligheidscertificaten.



Altrad Profix Services voert een actief veiligheidsbeleid. Het bedrijf ontwikkelde zelf een veiligheidscampagne met de naam ‘Safety Sofie’ die een enorm succes werd. Sofie is niet alleen het gezicht van de campagne, maar ook een echte dame van vlees en bloed die regelmatig opduikt op de werven. Tijdens haar werfbezoeken brengt ze de uiteenlopende veiligheidsthema’s nog eens persoonlijk onder de aandacht. Veilig gedrag wordt beloond met incentives voor de werknemers.

Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw: “Onze bedrijven doen grote inspanningen om de veiligheid op de werven te verbeteren. Voor ons blijft veiligheid een absolute prioriteit en wij willen daar met deze prijs nogmaals de nadruk op leggen. Werken met een bedrijf dat veiligheid ernstig neemt, is in het belang van iedereen en een bedrijf als Altrad geeft veiligheid de centrale plaats die het verdient.”

Ook interessant


Build for Life