Nieuwbouw

Batibouw 2014: BIK Woningen richt zich op kleine investeerder

BIK Woningen gaat tijdens Batibouw 2014 een nieuwe doelgroep aanspreken: kleine en middelgrote investeerders die woningen of appartementen willen laten bouwen om er rendement uit te halen.
Sinds vorig jaar krijgt BIK Woningen steeds meer aanvragen van privé-investeerders om een appartementsgebouw of groepswoningen te realiseren. Klanten die een onbebouwd stuk grond hebben maken steeds vaker een keuze te investeren in een gebouw met meerdere wooneenheden.

De aanpak

BIK werkt samen met de investeerder een rendabiliteitsplan uit. Allereerst komt er een haalbaarheidsstudie van een project: de analyse van de situatie, de bouwkost, de mogelijke opbrengst. Door de ervaring met de verkoop van eigen projecten is het bedrijf goed geïnformeerd over de makt en kan perfect het rendement inschatten van een toekomstige opbrengsteigendom.

Zoals voor alle andere realisaties, neemt BIK de volledige projectcoördinatie op zich: van afbraak tot vergunningen, van ruwbouw tot afwerking. BIK houdt rekening met alle wettelijke verplichtingen rond brandveiligheid, akoestiek, isolatie etc. die specifiek voor appartementbouw gelden.

Energiezuinig Bouwen = besparen op energiefactuur

Wegens strengere energienormen (EPB) wordt bouwen duurder: investeringen zoals betere isolatie, een warmtepomp, zonneboiler en zonnepanelen wegen zwaar in het budget. Echter, wie slim is maakt al snel een rekening en ziet vele mogelijkheden de energiefacturen spectaculair doen dalen. BIK Woningen stelt voor de klant een energiepakket op maat samen, afhankelijk van situatie, de wensen en het budget.

Een starterswoning vanaf 100.000 euro

De laatste jaren merken we in de huidige woningmarkt een enorm tekort aan betaalbare woningen. Daarom heeft BIK Woningen zijn focus gelegd op betaalbaar bouwen. Het begrip ‘Conceptwoning’ is bij BIK geboren en vandaag goed bekend in de bouwsector. Doordat BIK continu op zoek is naar nieuwe bouwtechnieken, bouwvormen, design van woningen, energiezuinige toepassingen, enz. kan het bedrijf steeds nieuwe moderne, aantrekkelijke, goed doordachte ontwerpen aanbieden. Deze woonconcepten kenmerken zich door een optimale indeling en een maximale benutting van de bouwoppervlaktes zonder in te boeten aan de gekende BIK-kwaliteiten. Voor starters zijn er al woningen vanaf 100.000 euro (excl. BTW en eerloon)

Overal en altijd uw werf op iPad volgen

“Bouwen vergt heel wat planning en coördinatie.” vertelt Eric Hoebeeck, Sales Manager. “Vaak ligt hier het zwakke punt van de nieuwbouwsector. Wij willen juist de klemtoon leggen op die planning, service en communicatie. Daarom ontwikkelden wij een tijd geleden de Personal Home Planner App. Hiermee kan je jouw nieuwbouwproject op iPad volgen. Nuttige info over de fases van een bouwproject, persoonlijke afspraken, alle documenten, zoals voorontwerp, contract, lastenboek, plannen, bouwvergunning, leveranciers…
Op die manier krijg je een duidelijk inzicht in de evolutie van je bouwproject, en ben je op elk moment perfect op de hoogte. Zelfs vanuit je luie zetel. En de iPad, die krijg je er van ons gewoon gratis bij.”

Bezoek BIK in Paleis 5, stand 610. U kunt er terecht voor alle info over de recentste nieuwbouwprojecten in uw regio, voor ons aanbod bouwgronden en voor vrijblijvend advies over bouwen op maat.

Ook interessant