Verwarming & Sanitair

Batibouw 2012: de juiste pomp voor elke toepassing

De keuze van de juiste pomp draagt bij tot een enorme besparing op het jaarlijkse energieverbruik van de woning. Met zijn aanbod aan “High Efficiency” HVAC- en sanitaire pompen, biedt WILO dé oplossing om met een relatief lage investering jarenlang een enorme som te kunnen besparen. Zo kan men met de verwarmingspompen Wilo-Stratos PICO en Wilo-Yonos PICO het huishoudbudget tot € 141,00 per jaar verminderen. Voor hogere debieten is er onder meer de WILO-Stratos GIGA, waarmee per pomp jaarlijks ongeveer 8.000 kg CO2 kan worden bespaard, hetgeen over een periode van 15 jaar overeenkomt met een besparing van € 85.000,00 aan elektriciteitskosten.

Behalve oplossingen om meer elektriciteit te besparen, kan u op de stand van WILO ook het volledige gamma aan regenwaterrecuperatiesystemen ontdekken. Gezien onze watervoorraad alsmaar schaarser wordt, verplicht de overheid om regenwater op te vangen en te gebruiken in het huishouden. Bij WILO vindt u welke oplossing het best bij uw specifieke woning en behoeften past.

Daarnaast omvat het gamma van WILO ook (huishoudelijke) afvoerpompen. Het gamma biedt oplossingen voor het verpompen van zowel fecaliënhoudend als fecaliënvrij water. Ook voor het afvoeren van regenwater uit reservoirs en voor de ontwatering van kelders en keldertrappen kan men bij WILO terecht.

Wilo-Yonos PICO
Dé nieuwigheid op Batibouw 2012 is ongetwijfeld Wilo-Yonos PICO: een iets eenvoudiger pomp – een instapmodel als het ware – met nagenoeg dezelfde kwaliteiten qua energieverbruik en rendement als de geprezen Stratos PICO. Ook deze natloperpomp verbruikt aanzienlijk minder energie dan miminum vereist is voor de hoogste energie-efficiëntieklasse voor verwarmingspompen (klasse A). Het product kent een uiterst compacte bouwvorm. Een led-indicatie dient voor instelling van de opvoerhoogte en toont het huidig opgenomen vermogen (W). Via de rode knop kan zowel de constante als variabele verschildruk worden ingesteld. Daarnaast is er ook een ontluchtingsfunctie voorzien die luchtophopingen in het pomphuis verhindert.

Zowel de "Wilo-Stratos PICO" als de "Wilo-Yonos PICO" zijn uitgerust met de "Wilo-Connector", die een vlotte elektrische aansluiting zonder gereedschap toelaat. Dit vereenvoudigt het werk aanzienlijk, zeker bij de vervanging van de pomp. Dankzij de compacte vorm is een zeer flexibele installatie mogelijk; beide modellen kunnen zonder problemen in moeilijke omstandigheden worden geïnstalleerd.

De huidige hoogrendementpompen voor kleinere verwarmings- en koelingscircuits zijn verkijgbaar in twee capaciteitsgrootten met een maximale opvoerhoogte van 4 resp. 6 m en in gangbare bouwlengtes en nominale diameters.

Van 1 t/m 11 maart 2012 neemt WILO Belgium deel aan Batibouw te Brussels Expo, Paleis 7 stand 409