Dossier Batibouw 2012

Batibouw 2012: Faber heeft Respect voor iedere hoek

9 maart 2012 Bron: RCA
Batibouw 2012: Faber heeft Respect voor iedere hoek
Soms is het zoeken naar een geschikte muur in de kamer om een haard te installeren. Ligt het niet aan de antieke kast, die ergens net zo mooi staat, dan is het wel de televisie die daar zo praktisch hangt. In huis wordt een hoek van een kamer relatief minder efficiënt benut. Maar voor een haard kan het juist de perfecte plek zijn. Faber komt daarom met een tweetal nieuwe hoekoplossingen voor een gashaard: de Respect IC (Inner Corner) en de Respect OC (Outer Corner). De Respect IC kan in iedere willekeurige hoek worden geïnstalleerd. De Respect OC plaats je om een hoek heen. Dit laatste heeft als voordeel dat het brede vlammenbeeld vanuit een meerdere ruimtes zichtbaar is. Een haard in de hoek creëert daarentegen een intiem en knus gevoel.

Breed vuurbeeld zonder afleiding
Als uitgangspunt voor het ontwerp gold een breed zicht op het vuur, verpakt in een stijlvol design dat niet afleidt van de vlammen. De Respect IC en OC zijn daarom beide voorzien van glas dat uit één stuk bestaat - zonder zichtbare naden. De hoek splitst als het ware de haarden in twee symmetrische delen. Dit zorgt voor evenwicht in de ruimte. Beide modellen zijn verkrijgbaar met een zwarte spiegelachterwand. Zo’n spiegelachterwand geeft meer diepte aan het vuur, wat vooral bij een hoekopstelling voor een magisch effect zorgt.Haard gaat mee met de seizoenen
Beide haarden hebben een StepBurner®, die aanpasbaar is aan de temperaturen van ieder seizoen. Warmte en vlammen zijn stapsgewijs regelbaar via een praktische afstandsbediening. In de winter kan je het volledig vermogen aanspreken en krijg je een vuur van ruim 2 meter breed. In het voor- of naseizoen voldoet wellicht wat minder warmte. Eén druk op de knop zorgt er dan voor dat het vuur zich in het midden van de haard concentreert. De derde stand zorgt voor een sfeervol breed haardvuur, maar met lagere vlammen en nog minder warmte. En de vierde stand reduceert de vlammen als deze alleen in het midden branden. Zo kan de haard zelfs op een wat frissere zomeravond worden gebruikt zonder energie te verspillen.

FABER OP BATIBOUW: HAL 6 | STAND 200
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo