Isolatie

Batibouw 2012: Duurzame dampremmende woningisolatie

Een goede isolatie zorgt ervoor dat de verwarmingsbehoefte van de woning afneemt. Voor een optimale isolatie is een goede luchtdichtheid onontbeerlijk. Hiertoe worden dampremmende folies aangebracht aan de warme kant van de isolatie. De kleinste gleuf waar lucht doorkan, doet immers aanzienlijk afbreuk aan de efficiëntie van het isolatiemateriaal. Tot daar toe niets nieuws of ingewikkelds onder de zon. Maar het schoentje knelt vaak bij de verbindingen, bijvoorbeeld bij de doorgang van een ventilatiekoker of elektriciteitskabels, op de hoeken van een raam of een deur, tussen de balken van een dak en het onontbeerlijke dampscherm, enz.

Om te vermijden dat via deze zwakke punten lucht in het huis komt, ontwikkelde ALUTHERMO dampremmende systemen (kragen, hoeken, tapes, enz.) die speciaal zijn aangepast aan de hierboven aangehaalde moeilijke situaties. Ze zijn uitgesneden in de vorm van verschillende "storende" elementen en beschikken over een hoge kleefkracht. Ze volgen perfect de vorm van de koker, de kabel, de balk, de hoek van het raam enz. om geen microgram lucht meer door te laten en zo te zorgen voor een onberispelijke afdichting van het huis.
Deze nieuwe producten worden exclusief en in première voorgesteld op Batibouw 2012.De afdichtingsproducten van ALUTHERMO zijn gepatenteerd op Europees niveau en hebben een garantie van 25 jaar. Dat betekent dat indien de afdichting van het huis binnen de 25 jaar na de plaatsing gebreken vertoont, de firma alle reparaties op zich zal nemen. Deze garantie is uniek in Europa.

Met de afdichtingsproducten van Aluthermo AIRSTOP wordt een professionele oplossing aangeboden voor een perfecte luchtdichtheid (een zeer delicaat werk).
Om te kunnen duurzaam bouwen, dienen de energieprestaties noodzakelijkerwijs aan de tijd te weerstaan. Men kan niet toelaten dat een laagenergiewoning met aangepast verwarmingssysteem een verslechterende isolatie zou kennen. De afdichtingsproducten van Aluthermo AIRSTOP gaan dit tegen en zorgen voor een duurzame isolatie waarop men kan bouwen!

Aluthermo op Batibouw: Paleis 4 – stand 414