Interieur

Basalte wint red dot design award voor Mona

‘Geavanceerd, trendy en gebruiksvriendelijk’, drie sleutelwoorden die Mona perfect omschrijven. Basalte ontwikkelt revolutionaire lichtschakelaars gebaseerd op innovatieve aanraaktechnologie. Het is de derde keer dat de Gentse fabrikant de prestigieuze red dot design award in ontvangst neemt. Basalte kreeg deze internationale erkenning voor productdesign eerder al voor Sentido en Tacto.

Mona is een sensueel ontwikkelde lichtschakelaar met een fijn getekende geometrische lijn. De ronde schakelaar lijkt harmonieus te versmelten met de muur. Door zijn simpele, architecturale vorm past hij bij elke interieurstijl. Mona is uitgerust met een contactoppervlak, dat een comfortabele en elegante bediening mogelijk maakt. Eén enkele aanraking in de buurt van het vlak zorgt voor directe verlichting in de volledige ruimte. Ook in het donker is de schakelaar gemakkelijk terug te vinden door de ingebouwde nachtverlichting.

De lichtschakelaar wordt standaard in enkele basiskleuren aangeboden: wit, zwart en zilver. Leuk detail aan de Mona: de tint van de schakelaar kan aangepast en gepersonaliseerd worden, bijvoorbeeld aan de kleur van de muren of het logo van uw bedrijf.

De red dot design award is dé oscar binnen de designwereld. Deze erkenning wordt door een internationale jury van designexperts toegekend aan hoogst functionele, creatieve en innovatieve producten. Voor Basalte betekent deze award een kroon op het werk van hun continu streven naar kwalitatief design.

Link: www.basalte.be