Interieur

Basalte ontvangt drie nieuwe design awards voor Deseo

Deseo, de nieuwe room controller van Basalte, is opnieuw in de prijzen gevallen. Na de Red Dot Award en het prestigieuze ´Henry van de Velde Label´, krijgt het nu ook een iF Product Design Award 2012. En tijdens de beurs Light+Building ontving Basalte niet minder dan twee awards: een Design Plus award en de Innovationspreis Architektur+Technik, die uitgereikt werd door het architectuurtijdschrift AIT en XIA Intelligent Architecture in samenwerking met Messe Frankfurt.

De iF Product Design Award is een van de belangrijkste wereldwijd bekende prijzen voor innovatief produktdesign. Een jury van 44 internationale experten heeft de winnaars gekozen uit 4322 inschrijvingen uit 48 verschillende landen. De keuze werd gemaakt op basis van volgende criteria: kwaliteit van design, afwerking, materiaalkeuze, innovatiegraad, functionaliteit, merkwaarde en branding.

De Innovationspreis Architektur+Technik is bedoeld voor produkten die technische innovatie tonen, zonder in te boeten aan aantrekkelijkheid voor de hedendaagse architecturale markt.

De derde, maar zeker niet de minst belangrijke award die Deseo ontving, is de prestigieuze Design Plus Award die tijdens Light+Building 2012 in Frankfurt werd uitgereikt.

Deseo Room Controller
Deseo is Basalte´s meest recente innovatie: Deze KNX room controller past perfect in Basalte´s produkt-gamma: Deseo vereenvoudigt ingewikkelde domoticasystemen en maakt ze gemakkelijk en toegankelijk voor de gebruiker.

Deseo wordt gemaakt in het zelfde pure design als de Basalte schakelaars, en is verkrijgbaar in dezelfde hoogwaardige materialen. De afmetingen zijn dezelfde, en Deseo maakt ook gebruik van de typische Basalte aanraaktechnologie en de gepatenteerde Multitouch functie, die het bedienen van alle functies op een erg eenvoudige en intuitieve manier mogelijk maakt.

De room controller laat toe om in een kamer voorgedefinieerde lichtconfiguraties of scenes op te roepen of de zonwering te bedienen. Met de ingebouwde thermostaat kan men de verwarming, ventilatie of airco aansturen. Deseo kan zelfs gebruikt worden om het centrale muzieksysteem te bedienen.

Ook interessant