Algemeen

Bam: geen ontslagronde bezig of in aantocht

Koninklijke Bam Groep ontkent berichten in De Telegraaf bezig te zijn met een reorganisatieronde en heeft daar ook geen plannen voor.

Manager investor relations Paul Verbraeken van Bam zei dit dinsdag tegen Dow Jones. De Telegraaf meldde eerder dat er een grote ontslaggolf op stapel staat bij het bouwbedrijf.

Verbraeken stelt dat BAM altijd "de vinger aan de pols houdt" met betrekking tot het personeelsbestand, "maar de aantallen die worden genoemd, herkennen wij niet."

"Wij hebben geen reorganisatieprogramma lopen, en hebben er ook geen plannen voor", aldus Verbraeken. Verbraeken bevestigt dat er bij de divisie wegenbouw vorige week maandag 140 mensen gedwongen ontslag kregen aangezegd.

Bij BAM werken in Nederland zo'n 15.000 mensen. BAM handhaaft de verwachting dat de winst per aandeel in 2003 hoger zal uitvallen dan de 4,35 euro in 2002, aldus Verbraeken. Van het kortlopende overbruggingskrediet van 750 miljoen euro dat vorig jaar werd afgesloten voor de overname van HBG en het eenderde belang in Ballast Ham Baggeren van Ballast Nedam, resteerde einde 2002 500 miljoen euro.
Build for Life