Bedrijfsnieuws

Ballast Nedam sleept grote Duitse offshoreklus in de wacht

Het Nieuwegeinse bouwconcern Ballast Nedam gaat voor het Duitse offshorewindmolenpark Butendiek 80 funderingen bouwen en plaatsen. Met de order is een bedrag gemoeid van 250 miljoen euro. De opdracht is afkomstig van de Duitse windmolenexploitant WPD, de plaatsing staat gepland voor 2013.

Het windmolenpark, dat een totale capaciteit zal hebben van 288 megawatt, gaat gebouwd worden in de Duitse Bocht, op 32 kilometer westelijk van het eiland Sylt en de funderingen worden op een diepte van tussen de 17 en 22 meter geplaatst. Volgens Ballast Nedam-topman Theo Bruijninckx is de order het regelrechte gevolg van Nedams focus op deze nichemarkt en bevestigt de order de sterke positie van Ballast Nedam als een van de grootste spelers op de Europese markt voor offshorewindparken. Ook de komende jaren ziet de topman met vertrouwen tegemoet. Zo werkt het concern momenteel aan het Britse windpark London Array en zal het volgende jaar de bouw van het Anholt-windmolenpark voor de Deense kust ter hand nemen.

Ballast Nedam maakte ook bekend dat het met combinant BAM de voornaamste kandidaat is voor de bouw van de nieuwe Arnhemse ov-terminal. De gezamenlijke aanbieding van Ballast Nedam en BAM is door de betrokken partijen als beste beoordeeld.

Gebaseerd op: Cobouw
Build for Life