Badkamers

Badkamer bezig aan inhaalslag

De snelle douche maakt steeds meer plaats voor het bad. Lekker relaxen en ruim aandacht aan jezelf besteden is het credo van dit moment. En dat vooral in een luxe omgeving, die een verlengstuk is van onze huis- en slaapkamer. Niet meer rechttoe, rechtaan, met tegels op vloer en muur, een spiegel en gewoon sanitair. De inrichting wordt steeds meer deel van het gehele interieur. Hout op de vloer, stuc op de muur, een natuurstenen bad, je kunt het zo gek niet bedenken of het kan allemaal in onze huidige badkamer.

Ook de indeling is niet meer standaard. Er wordt veel speelser ingedeeld. Een bad of douche vrij in de ruimte, wastafels aan pilaren, de ruimte verdeeld door verhogingen aan te brengen. Er zijn duizend-en-één mogelijkheden om je badkamer een eigen identiteit te geven die past bij jouw leefwijze en zich onderscheidt van andere badkamers. Mits de ruimte het toelaat uiteraard. Maar voor de badkamer offeren we tegenwoordig graag wat andere ruimte in huis op.

Deze kleine, lange badkamer (± 2,25 x 3,75 m) is toch van alle gemakken voorzien, er past zelfs een bidet in.
De vloer achter de wastafels is verhoogd. Is de ruimte hoog genoeg, dan kan de vloer tot de bovenrand van het bad, anders iets lager. De douche, liefst helemaal van glas, staat op de verhoogde vloer. Het niveauverschil zorgt ervoor dat de badkamer groter oogt. De wandjes achter de wastafels kunnen naar wens ook verlaagd worden, zodat er meer afzetruimte ontstaat. De spiegels kunnen dan op een zwenkarm aan de zijmuur bevestigd worden.

Dit is een ruime badkamer van ± 3 x 3,25 m. Door het bad in een nis te plaatsen wordt een intieme sfeer gecreëerd. Prettig is het afgescheiden toilet. De ruimten aan weerzijden van het bad kunnen echter verschillend worden gebruikt. Waar nu de kast zit, kan ook de douche.
Ook is het mogelijk beide ruimten te benutten als kast in de naastgelegen kamer. Zo heeft u toch nog extra bergruimte. Deze badkamer is groot genoeg om te spelen met de indeling. Het bad kan zelfs vrij in de ruimte worden geplaatst. En denk ook eens aan een bankje of stoel.

Kanttekening

Zonder vloerverwarming zijn tegels op de vloer, vooral in de badkamer, ijskoud de slechtste voor je voeten. Tjeerd Veenhoven moet dat ook gedacht hebben, want hij bedacht de foamtile. Een lichtgewicht tegel van blauwe isolatieplaat met kantprint en keiharde toplaag. De tegel neemt de warmte van je voeten over. Diverse kantmotieven. Afm. 48 x 48 cm. Prijs vanaf €160 excl. per m2.

Ultrasone massage

Lekker in je eigen bad genieten van een intensieve en diepe massage. De Hydrosonic baden van Teuco combineren hydromassage met ultrasone geluiden, waardoor de huid beter wordt doorbloed. En dat heeft weer een goede invloed op de sinaasappelhuid, dames. Twist is het nieuwste bad van Teuco, lekker compact, maar toch met comfortabele binnenruimte. Incl. elektronisch bedieningspaneel, anatomisch zitje met hoofdsteun, spot en luidspreker. Vanaf €7421. www.teuco.it.

Douche de luxe

De douche is ook niet meer wat hij geweest is. Gelukkig maar. Tegenwoordig kun je niet alleen douchen, maar ook stomen, genieten van lichttherapie, ontspannen met aromatherapie en luisteren naar muziek. En niet staand natuurlijk. Behoefte aan gezelschap? Geen probleem, er is ruimte voor twee in de Body & Soul Active. Vanaf €8250. www.artweger.de.





Goddelijk baden

Ach, waarom ook niet een lekker glaasje champagne tijdens het badderen? Met deze vrijstaande badmengkraan New Waves, met als accessoire een champagnekoeler, heb je voortaan een goed excuus. Ook met zwenkbaar planchet (heel handig voor wat overheerlijke hapjes). Zoals afgebeeld €1561. www.kludi.nl.

Kleurig transparant

Al ben je nog zo humeurig op de vroege morgen, de kleinmeubel badkamerserie Meta Plasma vrolijkt je toch een beetje op. De objecten zijn van lichtabsorberende, transparante kunststof in verschillende kleurencombinaties, van koel groen en blauw en warm oranje en geel. Ook andere uitvoeringen. Kastje €364, legplank met tl €295, kubuslamp €274. www.dornbracht.com.



Overloopbad

Met overloopbad Sok hoef je niet meer bang te zijn als er water over de rand klotst. In Sok ben je omgeven door water met het vreedzame geluid van vallend water op de achtergrond. Uit speciale sproeiers bruisen parels die de huid strelen. Sok kan via het plafond, de muur of uit de grond worden aangevuld en is er ook met chromotherapie. Vanaf €9200. www.vanderzwaan.net .





Wissellicht

Helder blauwig licht is uitstekend geschikt om een pukkeltje te verwijderen of een haartje te epileren, maar om je stemming 's morgens niet geheel te verpesten, is zacht licht toch aangenamer, al zal het alleen al zijn omdat je er beter door uitziet. Spiegel Change van Duravit heeft geïntegreerde verlichting die door een draai aan de knop van helder blauw licht naar zonnig licht verandert. Afm. 80 cm hoog en in 70, 100 en 120 cm breed. Vanaf €892,50.

Altijd warm bad

Afkoeling van het badwater is verleden tijd met de BathHeat. Een flinterdunne folie wordt aangebracht aan buitenzijde en ruggedeelte van het bad. De verwarming wordt elektrisch gevoed via een ingegoten galvanisch gescheiden 48 Volts trafo, voorzien van een thermische beveiliging. En voor het energieverbruik, minder dan 3 eurocent per uur, hoef je het niet te laten. Adviesprijs €298,00 ex. BTW.