Bouwmaterialen

Baanbrekende houttechnologie bespaart bijna 2 ton CO2 per 10m² terras

Baanbrekende houttechnologie bespaart bijna 2 ton CO2 per 10m² terras
Het Noorse bedrijf Kebony, pionier in houtmodificatietechnologie, heeft als missie om tegen 2030 de wereldleider te worden in duurzame houtbouw, met als hoofddoel een aanzienlijke vermindering van de CO₂-uitstoot in de bouwsector. Hun unieke, gepatenteerde proces transformeert duurzaam naaldhout in een superieure houtsoort, vergelijkbaar met tropisch hardhout.

De innovatieve technologie achter Kebony

Kebony's innovatieve technologische aanpak is gebaseerd op een dubbel modificatieprocesTM , een zeer effectief tweestapsproces van impregnatie en uitharding. Door deze methode wordt duurzaam zachthout permanent getransformeerd in Kebony hout, wat resulteert in een superieur, esthetisch aantrekkelijk en duurzaam product dat meteen klaar is voor gebruik zonder enige voorbehandeling of speciaal onderhoud. Kebony hout behoudt zijn sterkte en hardheid gedurende zijn hele levensduur, waardoor het een betrouwbaar en kosteneffectief alternatief is voor traditioneel hardhout.

Gert Van Beeck , ​ area sales manager België/ Nederland ​ bij Kebony, benadrukt het belang van de duurzaamheid van hun product: "Bij Kebony streven we ernaar om het voorbeeld te zijn van hoe bedrijven in de bouwsector kunnen opereren. Onze technologie stelt ons niet alleen in staat om een hoogwaardig product te leveren, maar ook om de manier waarop we omgaan met onze natuurlijke bronnen te heroverwegen en te herdefiniëren."


Kiezen voor Kebony hout heeft zowel ecologische als praktische voordelen. Het gebruik van dit alternatief voor tropisch hardhout is niet alleen een milieuvriendelijke keuze, maar het heeft ook tastbare voordelen. Voor elke 10m² Kebony terras die geïnstalleerd wordt, wordt bijna twee ton CO2 bespaard. Dit is equivalent aan het opladen van meer dan 400.000 smartphones of het energieverbruik van een gemiddeld EU-huishouden over een periode van 22 maanden.

Baanbrekende houttechnologie bespaart bijna 2 ton CO2 per 10m² terras

Veelzijdigheid voorop

Het gebruik van Kebony hout strekt zich uit over een verscheidenheid aan projecten, van gevelbekleding en terrassen tot ontwerpen voor openbare ruimtes. Door zijn unieke eigenschappen is het een populaire keuze geworden onder architecten, bouwbedrijven, landschapsarchitecten en huiseigenaren. Na verloop van tijd ontwikkelt Kebony hout een uniek zilvergrijs patina, dat bijdraagt aan zijn natuurlijke schoonheid. Naast de esthetische aantrekkingskracht, biedt Kebony hout ook een hoge mate van veiligheid. Het hout splintert niet, bevat geen giftige stoffen of chemicaliën, en blijft koel in de zomer. Dit maakt het de ideale keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een combinatie van functionaliteit en esthetiek in hun bouwprojecten.

De architect van het project De Rekke in Stabroek spreekt over de voordelen van het gebruik van Kebony hout in zijn projecten: "Met Kebony kan ik met een gerust hart ontwerpen maken. Ik weet dat ik een kwaliteitsmateriaal gebruik dat niet alleen duurzaam is, maar ook de esthetische en functionele eisen van mijn projecten overtreft. Bovendien stelt het me in staat om mijn klanten een verantwoordelijke keuze te bieden die in lijn ligt met hun eigen duurzaamheidsdoelen."


Baanbrekende houttechnologie bespaart bijna 2 ton CO2 per 10m² terras

Kebony's toekomstvisie

Met de opening van hun nieuwe fabriek in Antwerpen in 2018 heeft Kebony de kans om haar invloed en doelstellingen te vergroten om een wereldleider in houtmodificatietechnologie te worden. Terwijl Kebony blijft groeien en innoveren, blijft haar kerndoelstelling duidelijk: het leveren van duurzame en hoogwaardige houtproducten, zonder afbreuk te doen aan de gezondheid van onze planeet.

Ook interessant