Bedrijfsnieuws

BVR Groep zet in op hoger rendement

Bouwer en projectontwikkelaar BVR Groep uit het Brabantse Roosendaal heeft het jaar 2002 afgesloten met een omzet van 99,5 miljoen euro. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor. Ook de winst nam explosief toe, met 72 procent tot 3,1 miljoen euro.

De Brabantse bouwer BVR Groep dankt de voorspoedige groei aan enkele grote werken die vorig jaar in uitvoering werden genomen. Zo werkt de bouwer uit Roosendaal aan het centrumplan Etten-Leur, de herstructurering van de Roosendaalse wijk Kalsdonk en is het bedrijf betrokken bij de ontwikkeling en realisatie van Vinex-wijk Nieuw Wolfslaar in Breda.

“De grootste omzetstijging is aan die projecten te danken”, zegt H. van Harssel, lid van de directie van BVR-Groep. “Dit jaar willen we die omzet vasthouden. Omdat die grote projecten een langere looptijd hebben, moet dat lukken.”
Volgens Van Harssel is het streven niet perse nog veel groter te worden. “We zijn wel ambitieus dus als we verder kunnen uitbouwen, prima. Lukt dat niet dan is een hoger rendement belangrijker dan omzetgroei. En we willen deze leuke club mensen bij elkaar houden.” Grote overnames om zo nog meer omvang te creëren, vallen van de BVR Groep dan ook niet te verwachten, zegt Van Harssel. Omgekeerd zit de onderneming ook niet te wachten om zelf overgenomen te worden. “Wij hechten veel waarden aan onze zelfstandigheid. Dat vergroot de betrokkenheid van onze medewerkers en dat leidt weer tot mooie resultaten.” Zorgen zijn er over de druk waaronder de bouwsector momenteel onder druk staat, als gevolg van de econmische dip en de bouwfraude. Van Harssel: “Wat hiervan de gevolgen zullen zijn is nog onduidelijk.
De BVR Groep maakt zich bovendien druk over de toenemende juridisering van het ontwikkelings- en bouwproces. “Vrijwel in elk stadium worden we geconfronteerd met tijd- en geldrovende contracten en procedures, die naar onze mening op gespannen voet staan met een transparante samenwerking op basis van vertrouwen en gelijkwaardigheid. Bij bouwen komen zowel emotie als intuïtie kijken. Deze laten zich niet altijd vertalen in regels en contracten.”
Build for Life