Bedrijfsnieuws

BNP Paribas RE verwerft Aberdeen Property Investors Belgium

Met de overname van de firma Aberdeen Property Investors Belgium, wordt de Property Management-divisie van BNP Paribas Real Estate marktleider in België, met bijna 2,2 miljoen m² bedrijfsvastgoed in beheer.
Aberdeen Property Investors Belgium - voordien Catella Codemer Holding - gevestigd te Brussel, werd opgericht in 1991 en wordt geleid door Bart Van Den Berg (afgevaardigd bestuurder) en Bruno De Wolf (directeur). De maatschappij beheert 1,06 miljoen m² aan bedrijfsvastgoed voor rekening van 30 belangrijke nationale en internationale klanten. Aberdeen Property Investors Belgium kent reeds jaren een gestage groei. Het bedrijf behoort tot de top 5 op het vlak vastgoedbeheer in België.

BNP Paribas Real Estate Property Management beheert momenteel in België 1,1 miljoen m2 aan bedrijfsvastgoed voor 45 nationale en internationale klanten. De firma onder leiding van Frédéric Van de Putte (afgevaardigd bestuurder) ontwikkelt eveneens projectmanagement-activiteiten. BNP Paribas Real Estate Property Management wordt met deze overname de nieuwe marktleider.

Rickard Backlund, Algemeen Directeur van de Aberdeen Property Investors Group: “De activiteiten van onze groep op het vlak van Property en Asset Management hebben de laatste jaren een zeer snelle groei gekend. Onze Belgische activiteiten op dit vlak zullen baat hebben bij de integratie in een groep zoals BNP Paribas Real Estate, toch één van de Europese marktleiders, en dat stemt ons uiteraard tevreden. Wij zijn er van overtuigd dat onze teams in België op deze manier over de nodige middelen zullen beschikken om verder te groeien, met de ondersteuning van de business line Property Management”.

Henri Gast, voorzitter van BNP Paribas Real Estate Property Management bevestigt : “De solide ervaring en de reputatie van de teams van Aberdeen Property Investors Belgium zullen het voor BNP Paribas Real Estate Property Management mogelijk maken om haar activiteiten in Europa* op efficiënte wijze verder te consolideren. We beheren vandaag bijna 25 miljoen m2 aan bedrijsfvastgoed.”

Lauric Leclerc, Chief Executive Officer van BNP Paribas Real Estate Property Management, zal de integratie van deze nieuwe entiteit verzekeren binnen de business line Property Management.

BNP Paribas Real Estate, sinds jaren aanwezig op de Belgische markt, zal op deze manier haar expertise betreffende vastgoeddiensten verder kunnen uitbouwen. Tegelijk bevestigt het met deze overname zijn strategie om de activiteiten in de landen waar men vandaag actief is, verder te ontwikkelen. In België telt BNP Paribas Real Estate voortaan 70 medewerkers voor de activiteiten op het vlak van Asset Management**, Property Management, Transacties, Expertise en, meer algemeen, Adviesverlening.


* BNP Paribas Real Estate Property Management, een filiaal van BNP Paribas Real Estate, is aanwezig in 9 landen in Europa (Duitsland, België, Spanje, Frankrijk, Groot-Brittannië, Luxemburg, Italië, Ierland en Jersey).
**Beheer van vastgoedportefeuilles voor rekening van immobiliënfondsen
Build for Life