Algemeen

BLRW-CBLCC Shopping Award 2008 voor Stadsfeestzaal Shopping

Stadsfeestzaal Shopping in Antwerpen (20.500 m2) is door de Belgisch Luxemburgse Raad voor Winkelcentra (BLRW) verkozen tot winnaar van de Shopping Award 2008 voor beste winkelcentrum in België en Luxemburg van 2008. Stadsfeestzaal Shopping is een project van Multi Development Belgium en is in oktober 2007 geopend. Het concept is van T+T Design uit Gouda. Met de renovatie van de opvallende, honderd jaar oude Stadsfeestzaal in Antwerpen, die in 2000 bijna door een brand werd verwoest, keerde niet alleen een geliefd monument in het stadscentrum terug, maar werden ook twee voorheen van elkaar gescheiden winkelgebieden met elkaar verbonden door 20.500 m² nieuwe winkels en duurzame openbare ruimte.

De tweejaarlijkse BLRW award wordt toegekend als erkenning voor de visie en het doorzettingsvermogen om dit project met hoogstaande architectuur tot stand te brengen. Tevens is het een stimulans voor zowel de overheid als de privépartijen om te streven naar kwalitatieve en duurzame binnenstedelijke ontwikkelingen.

De motivatie van de jury om de Shopping Award 2008 aan Stadfeestzaal Shopping toe te kennen was onder andere de indrukwekkende prestatie die moest worden geleverd gezien de moeilijkheidgraad (monumentaal gebouw) en de tegenslag tijdens de bouw (brand). De jury was onder de indruk van de hoge graad van technische afwerking en de professionele benadering van het project. De uitstekende marktpositionering van Stadsfeestzaal Shopping, reeds van ruim voor de opening, gebeurde op een eenduidige en sterke wijze waardoor het project ruime bekendheid geniet in Antwerpen en omstreken.

BLRW-CBLCC

BLRW-CBLCC staat voor Belgisch Luxemburgse Raad voor Winkelcentra. De organisatie stelt zich als doel een draagvlak te vormen voor de behartiging van de gemeenschappelijke belangen van zijn leden bij de ontwikkeling, financiering, exploitatie en instandhouding van winkelcentra in de ruimste betekenis van het woord en het promoten van deze centra op de Belgische en Luxemburgse markt.

Het project

Stadsfeestzaal Shopping is een ontwikkeling van Multi Development Belgium, waarbij de oude Stadsfeestzaal in zijn glorie werd hersteld met veel aandacht voor de
historische details en de luxueuze uitstraling én een moderne uitbreiding werd gerealiseerd.

Stadsfeestzaal is een 100 jaar oud monument, geworteld in het collectief geheugen van de Antwerpenaren. Op 27 december 2000 leek er een definitief einde te komen aan dit grootse gebouw door een bijna alles verwoestende brand. Maar bij de opening van Stadsfeestzaal Shopping op 25 oktober 2007 begon een nieuwe en schitterende toekomst voor dit unieke gebouw als trendy "Shopping Hot Spot".

Het project combineert mode, vrije tijd en gastronomie in een unieke mix van historische en moderne architectuur. De centrale ligging tussen Meir, de populairste winkelstraat van Antwerpen, en Hopland, met meer upscale modezaken en de nabijheid van ruime parkeermogelijkheden, bevestigen de aantrekkelijkheid van deze bijzondere plek in het winkelhart van Antwerpen.

Verspreid over 4 niveaus en 20.000m² bieden 40 gloednieuwe winkels een ruim aanbod van nationale en internationale merken. Saturn, Delhaize, Urban Outfitters, Nike Antwerpen, Cortefiel, COS, Ici Pari XL, L Place, Laurent Perrier Champagnebar en vele anderen doen iedere dag opnieuw het uiterste om het beste van het beste te bieden. Stadsfeestzaal Shopping is dan ook al snel dé ontmoetingsplaats bij uitstek geworden, waar mensen samenkomen om te winkelen, te ontspannen en van het leven te genieten.

Het concept voor Stadsfeestzaal Shopping is afkomstig van Multi's in-house ontwerpbureau T+T Design in samenwerking met het Deense architectenbureau Exners Tegnestue. Als uitvoerend architect werd het Belgische architectenbureau Ferre Verbaenen aangetrokken en om het historische karakter van Stadsfeestzaal te behouden, werd ook historisch architect Romain Berteloot ingeschakeld. Nina Graziosi tekende het ontwerp van de centrale bar en het champagneglas.Stadsfeestzaal Shopping is een gezamenlijke investering van Multi Investment en Bank of Ireland Private Banking.
Build for Life