Verbouwen

BAM verwerft opdracht voor renovatie kantoor in Leeds

BAM Construct UK Ltd, het Britse utiliteitsbouwbedrijf van Koninklijke BAM Groep nv, heeft opdracht verworven voor de renovatie van het kantoorgebouw Merrion House in het noorden van Leeds. Opdrachtgever is projectontwikkelaar Town Centre Securities. De opdrachtsom bedraagt circa € 50 miljoen (£ 41 miljoen). BAM Construct UK zal het gerenoveerde kantoor naar verwachting eind 2017 opleveren.

Merrion House dateert uit de jaren zestig en bood tot voor kort onderdak aan de ambtenaren van Leeds City Council. Het kantoor telt tien verdiepingen en maakt deel uit van het Merridon winkelcentrum. Naast de volledige renovatie zal BAM Construct UK tevens twee nieuwe bouwdelen met zeven en acht verdiepingen toevoegen om het vloeroppervlak te vergroten.

BAM past Building Information Modelling (BIM) bij dit project. BAM Construct UK voldoet als een van de eerste Britse bouwbedrijven aan een nieuwe BIM-standaard. Deze richtlijn (PAS 1192-2:2013) bevat voorschriften voor het informatiemanagement van bouwprojecten, waarbij BIM wordt toegepast. Zo regelt de norm hoe partijen moeten samenwerken bij het gebruik van BIM.

Ook interessant