Bedrijfsnieuws

BAM heeft meest transparante jaarverslag bouw

Koninklijke BAM Groep heeft het meest transparante jaarverslag binnen de bouw en maritieme sector. Dat blijkt uit het rapport van de Transparantiebenchmark van het ministerie van Economische Zaken en de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) dat vandaag gepubliceerd werd. Gemiddeld scoort de sector bouw en maritiem hoger dan andere sectoren.

De prijs voor de beste MVO-verslaggeving van Nederland ging naar AkzoNobel. BAM eindigt met 193 punten op de vijfde plaats. BAM wordt binnen de bouw gevolgd door Heijmans (26ste plaats) en Imtech (36ste plaats). De bedrijven zijn door EY beoordeeld op transparantie over onder andere beleid en resultaten, managementaanpak, samenhang van de informatie, betrouwbaarheid en relevantie.

Belanghebbenden zoals aandeelhouders, belangengroeperingen en overheden verwachten steeds vaker dat bedrijven transparant zijn over hun afwegingen en prestaties op maatschappelijk vlak. Minister Henk Kamp van Economische Zaken: “Juist door die openheid te betrachten, kan een bedrijf met vertrouwen in dialoog gaan met de stakeholders over de nodige verbeteringen. Zo krijgt MVO een vaste plek in het ondernemerschap van vandaag.”

Bouw & Maritiem
Toelichting bij de grafiek:
In totaal vielen 200 punten te behalen. Bedrijven krijgen een nulscore wanneer ze hun verslag niet tijdig of kosteloos en publiek beschikbaar stellen. Of wanneer ze een verslag op groepsniveau publiceren zonder dat ze daarnaar vanuit een verslag van de Nederlandse entiteit verwijzen en zich aanmelden voor de regeling.

Ook interessant


Build for Life